George Clinton op 27 juli in Paradiso

{0 Comments}

Op maandagavond 27 juli is het funk wat de klok slaat in Paradiso want dan treden George Clinton & Parliament/Funkadelic op in de wereldberoemde Amsterdamse poptempel. Het concert van D’Angelo & The Vanguard in Paradiso vond ook op een maandagavond plaats en was volledig uitverkocht. Media waren lyrisch over een als herboren acterende D’Angelo. ‘Fenomenaal goed’ vond De Volkskrant. ‘Onbedaarlijk funky en zwoel’, schreef Het Parool over de show van D’Angelo, die de Amerikaanse belastingdienst kent als Michael Eugene Archer.

Maandagavond 27 juli a.s. dus weer funkavond in Paradiso. Of het net zo’n ‘fenomenaal goede’ en ‘onbedaarlijk funky’ concert wordt als de tweeëneenhalf uur durende show van D’Angelo & The Vanguard staat nog te bezien. Qua duur van de show zal Clinton D’Angelo wel overtreffen. Dr. Funkenstein staat bekend om zijn lange shows.

George Clinton en zijn band zullen naar verwachting, behalve de vertrouwde funkklassiekers, ook nummers ten gehore brengen van het eind vorig jaar verschenen nieuwe Funkadelic-album ‘First Ya Gotta Shake The Gate’. Deze plaat is sinds kort ook in Nederlandse platenzaken verkrijgbaar als 3-CD box. Vorig jaar gaven George Clinton & Parliament/Funkadelic op 27 juli overigens ook een optreden in Paradiso. De 27-ste viel toen op een zondag.

Eerder deze week kondigde Clinton de release aan van de Metropolis-recordings. Fans die dit project via crowdfunding mede mogelijk hadden gemaakt hebben lang op deze uitgave moeten wachten. Het betreft live opnamen van het P-Funk gezelschap in de Metropolis Studios in Londen uit begin 2014, met onder andere Joss Stone, uitgevoerd in een ‘Deluxe Milk & White Chocolate Box Set‘. Meer hierover kun je lezen in ‘George Clinton and The Mother(ship) of all weekends!’, dat tevens een link bevat naar een uitgebreid verslag van s0ngb1rd. Op 18 april 2015 zal de box worden uitgebracht als Clinton en zijn band op dat moment in Engeland touren.

De voorverkoop voor het concert in Paradiso begint morgen 14 maart. Voor kaarten kun je ook terecht bij Backbeat Records.

Deluxe Chocolate Boxset (Metropolis recordings)

Chocolate City at Metropolis London

P-Funk live at Metropolis London

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*