RitzFlitz (23): OctavePussy

{8 Comments}

OctavePussy - AssfunkZit de Nederlandse funk in de lift? Het lijkt er wel op. Dat zou heel prettig zijn. Na Seven Eleven en Gotcha! heeft ook OctavePussy vrij kort geleden een nieuw album uitgebracht: ‘Assfunk’.

OctavePussy had een tijd niet van zich laten horen. Hun laatste werk ‘Goodies of the Past’ (een CD-single met twee nummers) dateert alweer van 10 jaar geleden. Overigens erg attent van de band dat ze die single bij mijn bestelling van ‘Assfunk’ hadden gevoegd. Veel dank daarvoor! Nu heb ik van deze Nederlandse funkband al hun werk.

OctavePussy live

Straks komen Gellybooty, JD-Construction en De Parels en de Funkie Reddingsbrigade, om er nog een paar te noemen, ook met nieuwe muziek. Wat betreft deze bands zal het wel ‘wishful thinking’ zijn of blijven. Hoewel, je weet maar nooit. Ik zou het in ieder geval toejuichen.

Opvallend is dat OctavePussy altijd meerdere P-Funk-leden weet te strikken om mee te spelen op hun albums. Dat weten ze toch elke keer weer mooi voor elkaar te krijgen. Op ‘Assfunk’ doen dit keer Benny Cowan (trompet), Greg Thomas (sax), Fred Wesley (trombone) en Michael Hampton (gitaar) mee. Toch niet de minste funkateers. Blijkbaar hebben ze hele goede contacten in die hoek.

Ik vind ‘Assfunk’ erg goed en zeer funky. OctavePussy doet geen enkele concessie of knieval naar een meer commerciëler of gelikter geluid. Waarvoor hulde. Om in Amerika op de markt te komen met dit album zal waarschijnlijk erg lastig worden voor de band vanwege de titel en de voorkant van het hoesje, want daar zijn ze nogal extreem schijnheilig en preuts.

Alle elf nummers zijn zonder uitzondering funky. Je kunt het hele album probleemloos achter elkaar draaien. Als ik één nummer zou moeten noemen dat er echt uitspringt, dan is het nummer 10: ‘R U Down 4 Love? Part 1 & 2’. Een geweldige funky groove met erg lekker, vuig meeslepend basspel van ‘Efartu La Tuheru’, dat acht minuten aangenaam doorgaat!

Ik zou dus weer willen zeggen: aanschaffen die plaat! Dat kan bijvoorbeeld hier. Meer informatie over de band en hun eerdere werk kun je vinden op hun website.

Assfunk:

Eerder werk:8 Comments…

 Share your views
 1. Tja, eerlijk gezegd is dit van net zo kwaliteit als Seven Eleven: net niet, te glad en braaf. Vergis je niet, ik koop deze muziek om de muzikanten te steunen maar zo goed is het allemaal niet. Wat dat betreft heeft NL niet echt de FUNK in huis. Wat betreft dit album; op zich leuke funk maar niet speciaal. Het glijdt gewoon van je af en blijft niet beklijven. Jammer, dat betreft vind ik Jett Rebel meer funk hebben, in elk geval eerlijk en gedurfd dan deze navolging van de George Clinton’s en Pariaments.

 2. Wat een enge, zielepieterige reacties zeg, bah. Niet alleen hier maar ook nog op twee andere plaatsen. Die opmerking over J. Rebel is natuurlijk helemaal hilarisch en zegt eigenlijk al voldoende over jouw ‘muzieksmaak’. De groetjes.

 3. Dus ik heb een mening en dat vind jij dan enge zielepieterige reacties. En wat betreft Jett Rebel: ja dat is meer funk dan de neppe Seven Eleven.
  Maar ik ben wel benieuwd hoe jij je commentaar kan onderbouwen als je mij beticht van enge reacties. Waar baseer je dat op? Verklaar je nader als je dat kan (ik vermoed dat jij juist zo eng bent om alleen maar zo te reageren zonder steekhoudende argument en met een typische actieve agressieve stijl dat ook zo eigen is bij Seven Eleven).

 4. Beste Peter,

  Ik ben benieuwd wie er achter Peter schuilgaat. Is dat je echte naam? Waarom kun je het niet waarderen dat er mensen zijn die heel veel tijd, geld en liefde voor deze muziek in hun projecten investeren? Funkblog is er met name om deze stroming van muziek in de belangstelling te krijgen. Wat vind je dan wel goede funk bands uit Nederland? Of vind je sowieso dat er in Nederland geen goede funk bands zijn? Funkblog promoot in ieder geval iedere soort van Funk en dat blijven we ook doen.

  Marcel Visser

 5. Beste Marcel,
  Ik kan het zeker wel waarderen dat mensen tijd en energie investeren in muziek en projecten. Ik heb die liefde namelijk ook. En net wat ik schreef, koop ik alles van funk ook dus Seven Eleven. Maar kritisch mag ik ook zijn. Ik vind wel dat er veel goede funk wordt gemaakt in Nederland. Ro & The Paradise Funk vond ik een klassieker, eveneens de eerste twee albums van Gotcha. Lefties Soul Connection en Bastiaan zijn ook te gek. Of wat dacht je van de Houseband? Of Zuco103
  Ik heb ook zeker niet beweerd dat er geen goede funk artiesten zijn in Nederland. De bekrompen reactie van Roel over Jett Rebel zegt eigenlijk meer. Ik weet dat jij heel veel goeds doet voor de muziek in het algemeen en funk in het bijzonder, Marcel en dat waardeer ik zeker.
  Maar ik vind simpelweg Seven Eleven niet goed genoeg. Ik heb ze vaak live gezien en zeker: ze waren te gek maar toch niet helemaal overtuigend. Dat is een persoonlijke mening. De reden waarom ik niet mijn echte naam gebruik is dat ik niet voor het eerst bedreigt zou worden door sommige mensen uit de stal van Seven Eleven of vrienden van hen.

  Ik hoop ook dat funkblog alle soorten funk onder de aandacht brengt en ik hoop dat ik ook kritisch mag blijven in de reacties.

 6. Beste Peter,

  Eerst vind je Seven Eleven veel te braaf en even later beschuldig je Seven Eleven van een ‘actieve agressieve stijl’. In een volgende reactie noem je Seven Eleven ‘nep’, en nu suggereer je dat je bedreigd zou zijn ‘door sommige mensen uit de stal van Seven Eleven of vrienden van hen’. Dat zijn zware beschuldigingen. Kun je die ook onderbouwen? Zoals jij de band beschrijft, daar herken ik Seven Eleven totaal niet in. Seven Eleven en ook OctavePussy worden gewaardeerd en gerespecteerd door niet de minste originele funkateers. Nog regelmatig krijg ik vragen uit binnen- en buitenland wanneer het grandioze concert dat Seven Eleven in 2002 gaf met de Brides of Funkenstein op North Sea Jazz op DVD verschijnt. Ik ken de bandleider en andere bandleden persoonlijk. Seven Eleven is juist een van de initiatiefnemers van Funkblog en heeft altijd een open mind naar andere funk-initiatieven. Dat wil ik hier even gezegd hebben.

  Marcel Visser

 7. Op 18 april (Record Store Day) verschijnt het nieuwe OPY-album Ass Funk ook op muziekcassette!

 8. Hi Marcel,

  Ik was voor het werk in het buitenland vandaar mijn late reactie.
  De muziek van Seven Eleven vind ik zeer braaf, dat klopt. Hele nette funk. Op zich niet onaardig maar zeker niet zo geweldig. De actieve agressieve stijl duidt op het feit van de omgang van sommige leden (en vrienden) van die band. Dus niet muzikaal. Wat betreft OctavePussy: hetzelfde geldt voor hen, aardige band maar niet super funk. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet heel slecht en ik vermoed dat we allemaal dit leuk vinden omdat er simpelweg weinig p-funk in NL wordt gemaakt. En misschien begrijp je me verkeerd maar ik koop trouwe de cd’s van bovengenoemde groepen.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 8 Trackbacks }