OVER FUNK BLOG

Als een bijdrage aan de Nederlandse funk-scene, die na een hoogtepunt in de jaren negentig schreeuwt om nieuwe initiatieven, ontwikkelde Funk to the Max Records in samenwerking met Neerlands langst bestaande funkband Seven Eleven en webdesigner Soulgood deze blog.

FUNK BLOG deelt nieuws over funkmuziek, bijzondere concerten en authentieke funk-ervaringen van bekende en onbekende funkateers, fans en muzikanten. Stuur een funkverhaal naar redactie@funkblog.nl om kans te maken op publicatie zodat anderen jouw ervaring kunnen lezen, ervan kunnen genieten en erop kunnen reageren. Laat weten hoe je ooit in aanraking bent gekomen met funkmuziek, over het beste funkconcert dat je ooit op Nederlandse bodem hebt gezien of over jouw ontmoeting met een beroemde funkartiest.

Wie ons verhalen of artikelen stuurt behoudt uiteraard zijn of haar auteursrecht, en verleent ons middels de inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor teksten te wijzigen of in te korten.

 

12 gedachten over “OVER FUNK BLOG

 1. Ik vind deze site er erg goed uitzien en vind het een aanwinst voor (de muziekbranche in) Nederland. De funkliefhebbers, toch wel een specifieke (of expliciete) club, zullen er helemaal blij mee zijn. Hopelijk krijgen jullie veel interactie, niets leuker dan dat als je blogt. Mijn complimenten!!

 2. Ik dacht dat Funk dood was in NL maar na Seven Eleven in Tivoli te hebben gezien weet ik dat het niet zo is. Via hun facebookpagina kwam ik hier uit. Maar waarom ik eigenlijk deze reactie plaats is om te melden dat ik nog een rss feed van funkblog.nl mis.

 3. What’s Funk?

  Funk voor mij is a way of living, Funk is zeker nog niet dood, kijk maar naar alle records die uitkomen. Het stikt van de samples uit deze geweldige Funkperiode.
  Er komt ook echt nog heel veel Funky muziek voorbij en zeker qua concerten is het zeker nog still alive.
  Het enige is dat je het op de radio niet veel meer hoort alleen via lokale stations of internetradio. Het probleem is dat de kennis er bijna niet meer is en dat de jeugd niet weet waar en hoe ze het moeten zoeken. Het lijkt heel simpel dat je met internet alles makkelijk kunt vinden, maar het tegendeel blijkt.

  Mijn motto is : What’s the word, spread tha Funk.

  “Funk is that bumpy & groovy sound
  that hits your belly,
  sends out waves through the whole body,
  making you move your feet, nod your head
  and feeling alright”

 4. Nou Peter je kunt je bijdrage leveren door een funkverhaal te sturen naar funkblog.nl. Ben het overigens wel met je eens, je zult toch wel het liefst 1 per dag zien of 1 om de dag.

 5. @ Peter
  Dat je het verschil niet weet tussen george en bootsy was al een blunder, maar dan ook nog funkblog afzeiken omdat ze dit melden. Kleinzielig. Vraag aan je baas bij het parool of je naar de masterclas van george in londen mag om je wat funkkennis bij te brengen en schrijf daar een artikel over.

 6. @Eddy als het werkelijk de reactie van de schrijver van het artikel in het Parool is, dan is hij wel erg eng en miezerig.
  Maar dat het hier erg rustig is, is (helaas) wel zo. Wellicht moet er meer bekendheid aan dit blog gegeven worden. Laten we maar hopen op meer bijdragen in 2014!

 7. Wat misschien ook nog meespeelt als je hier een bericht(je) plaatst de mededeling “Je reactie wacht op toelating” verschijnt. Dat komt de snelheid van reageren ook niet ten goede lijkt me. Over ‘censuur’ wil ik dan niet eens spreken.
  Op andere muziekforums (muziekfora) moet je jezelf wel eerst registreren maar dan kan je ook meteen iets plaatsen. Wellicht een idee, geregistreerde gebruikers.

  • Beste Roel, het was even puzzelen maar we hebben de instelling bij reacties gewijzigd. De reacties verschijnen nu onmiddelijk. Dank voor de tip. Funkblog past geen censuur toe. Negatieve reacties worden ook geplaatst, wel onder de voorwaarden die we in de disclaimer en elders op de site hebben aangegeven.
   De redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *