Wat is funkmuziek? Waar is funkmuziek nu? Hoe ziet de toekomst van funkmuziek eruit? Antwoorden op deze vragen probeert Paul A. Altamirano te geven in zijn ruim één uur en veertig minuten durende documentaire ‘FUNK MUSIC’. De documentaire bestaat uit een serie met handheld videocamera opgenomen interviews met bandleden van onder meer Cameo, Lakeside, Slave, The Time, P-Funk All Stars, Prince’s New Power Generation, Ozone, Rick James & The Stone City Band, Slapbak en Julian’s Ride die allen filosoferen over funk. Verwacht geen hoge beeldkwaliteit, de preken van deze funkmuzikanten en sommige journalisten zijn alleszins de moeite waard. En natuurlijk is de conclusie: “Funk music will always be alive!”


Parliament Funkadelic – One Nation Under A Groove
Documentaire van Yvonne Smith over P-Funk uit 2005 met interviews, animatie en live-beelden. ‘One Nation Under A Groove’ is een film over de oorsprong, ontwikkeling en invloed van P-Funk op hedendaagse artiesten en muzikanten.


Morris Day and The Time – Jungle Love
‘Jungle Love’ staat op het album ‘Ice Cream Castle’, de derde plaat van The Time, destijds de begeleidingsband van Prince. Het was een van de eerste songs, opgenomen tijdens Prince’s 1999-tour. ‘Jungle Love’ was tevens een van de eerste Time tracks waarbij andere bandleden werden betrokken bij de totstandkoming. Zanger Morris Day en gitarist Jesse Johnson schreven mee aan het nummer. In de studio-versie van het nummer speelt Prince alle instrumenten, behalve gitaar. De lead-zanger is uiteraard Morris Day zelf.


Funk upon a time
‘Funk upon a time (in the chocolate Milky Way)’ is een 3-D clip van grafisch ontwerper specialist Baptiste Jaquemet a.k.a. Baba 3000, gebaseerd op het Mothership-concept van George Clinton en Parliament.