Wat is de toekomst van funkmuziek?

Wat is funkmuziek? Waar is funkmuziek nu? Hoe ziet de toekomst van funkmuziek eruit? Antwoorden op deze vragen probeert Paul A. Altamirano te geven in zijn ruim één uur en veertig minuten durende documentaire ‘FUNK MUSIC’. De documentaire bestaat uit een serie met handheld videocamera opgenomen interviews met bandleden van onder meer Cameo, Lakeside, Slave, The Time, P-Funk All Stars, Prince’s New Power Generation, Ozone, Rick James & The Stone City Band, Slapbak en Julian’s Ride die allen filosoferen over funk. Verwacht geen hoge beeldkwaliteit, de preken van deze funkmuzikanten en sommige journalisten zijn alleszins de moeite waard. En natuurlijk is de conclusie: “Funk music will always be alive!”

14 gedachten over “Wat is de toekomst van funkmuziek?

  1. Dank voor je bijdrage Roel. Paul A. Altamirano heeft Funkblog laten weten dat hij in het nieuwe jaar een ‘follow-up’ maakt van zijn documentaire, met nieuwe interviews en fragmenten van funkconcerten. Zo duikt Paul nog dieper in de funk.

  2. Ben benieuwd naar die follow-up. Persoonlijk vond ik 1u43m alleen maar interviews met een handheld net even te veel van het goede, ook al gaat het over je lievelingsgenre, je wil ook artiesten bezig zien tijdens zo’n docu.

    @ Roel, lekkere muziek onder linkjes hoor. Zoals in de docu al gezegd werd, als de bass/drum combo maar goed is>

    @redactie. Misschien een tip om ook de Funked-up avonden van jazzedup.nl in de gaten houden. Misschien geen hoogstaand iets maar ik heb afgelopen vrijdag toch lekker genoten van ’the George Expierence’ en ‘Jungle By Night’

  3. @Roel Ritzema, Ben helemaal weg van de Fred Wesley versie, zo heerlijk funky. Maar eigenlijk al het werk van hem en de horny horns is gewoon waanzinnig.

  4. Enema Squad “Intergalaxative”

    Ben niet gauw meer enthousiast over nieuwe P-Funk releases (als die er al komen of zijn…), maar het album van Enema Squad is echt top (althans in mijn beleving).
    De redactie zal wellicht van het bestaan afweten maar de lezers (??) van dit forum misschien niet. Voor zowel de funkateer als de maggot aan te raden. Viel vandaag in de bus met poster (!) en inmiddels het grootste gedeelte van de dag in de CD-speler.

    http://www.youtube.com/watch?v=d2fQXVO1BuI

    http://www.youtube.com/watch?v=AE0I28Ig1Ic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *