Funkjaar 2013

Terugkijkend op 2013 constateert Funkblog dat de populariteit van funkmuziek langzaam terrein wint. 2013 is in elk geval een uitstekend jaar voor Pharrell Williams (The Neptunes, N.E.R.D) die samen met Nile Rodgers (Chic) meewerkte aan het nieuwe album van Daft Punk, Random Access Memories waarvoor hij onder meer ‘Get Lucky’ inzong en daarna samen met Robin Thicke en T.I. de single ‘Blurred lines’ uitbracht. ‘Happy’ is een andere succesvolle single van Pharrell die eveneens dit jaar uitkwam. Het nummer komt van de animatiefilm ‘Despicable Me 2’.

Op het internet is een videoclip van het nummer te vinden die 24 uur duurt: http://24hoursofhappy.com/

De video is een in één take in de straten van Los Angeles opgenomen dans van bekende en onbekende figuren geworden. Pharrell komt in de clip zelf ook regelmatig zingend en dansend voorbij, ’s ochtend, ‘s middags, ’s avonds en ’s nachts. Behalve Pharrell zien we onder meer acteur Steve Carrell, rapper Tyler The Creator, basketballegende Magic Johnson en acteur Jamie Foxx.

Het idee voor deze unieke door Universal gefinancierde video kwam van Clement Durou en Pierre Dupaquier, twee Franse regisseurs die samenwerken in het collectief We are from L.A.

Pharrel Williams - Happy still (0)
Pharrel Williams - Happy still (2)
Pharrel Williams - Happy still (4)
Pharrel Williams - Happy still (6)
Pharrel Williams - Happy still (13)
Pharrel Williams - Happy still (5)
Pharrel Williams - Happy still (3)
Pharrel Williams - Happy still (11)
Pharrel Williams - Happy still (9)
Pharrel Williams - Happy still (19)
Pharrel Williams - Happy still (18)
Pharrel Williams - Happy still (12)
Pharrel Williams - Happy still (16)
Pharrel Williams - Happy still (14)

6 gedachten over “Funkjaar 2013

  1. Ik kan helaas niet reageren bij het onderwerp “Wat is de toekomst van funkmuziek?”, dus plaats ik hier maar een reactie.
    Zolang er nog muziek wordt gemaakt zoals hieronder te beluisteren valt, ben ik wel positief over de toekomst. Misschien vindt niet iedereen het okay, maar ik hou wel (onder meer) van dit genre, een soort van kruising tussen funk en fusion.

    http://www.youtube.com/watch?v=sYbnHZW-phY

    http://www.youtube.com/watch?v=L3XFHf9u74k

  2. @ Roel Ritzema

    De reactiefunctie bij het bericht ‘Wat is de toekomst van funkmuziek’ is inmiddels hersteld. Je kunt je reactie nu ook daar plaatsen, bij het juiste bericht. Dank voor je input en je opmerkzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *