RitzFlitz (107): Funkvideo’s

Door DJ Ritz

Bij gebrek aan interessant nieuw funkwerk is het tijd voor een funkvideo servicebijdrage op Funkblog. Iedereen is maar druk, druk, druk met van alles. Er is geen tijd om alles te zien en een beetje bij te houden op YouTube en andere sites. Het aanbod is daar zo overweldigend. Daarom heb ik voor funkliefhebbers een selectie gemaakt van een aantal funky clips die je wellicht niet eerder gezien hebt en in de smaak zullen vallen. De duur van de clips varieert nogal.

De eerste clip duurt meteen ruim 2 uur. Het betreft een videoregistratie van een concert ‘Live at the Fillmore’ in Philadelphia van funkgitarist Cory Wong met Victor Wooten op bas. Het is een bijzondere show met een grappig deel met ‘kleine instrumenten’. Het concert begint overigens pas na ruim 7 minuten. Wong is iemand die de Prince-achtige funk in ere houdt. Op 5 oktober 2023 is bij weer te zien en te bewonderen in TivoliVredenburg.

Clip nummer twee is een kort maar erg fijne bas-solo van Federico Malaman tijdens een concert met Lisa Hunt. Malaman is een van de Italiaanse basfenomenen. Hij heeft erg veel goede filmpjes op zijn YT-kanaal staan. Een aanrader om te bekijken.

Clip nummer drie is van Buddy Hankerson, bekend van Aurra en de Steve Arrington band. De beelden zijn van een live optreden tijdens een buurtfeestje op straat. Het swingt in elk geval behoorlijk.

Clip vier is een redelijk recente live-opname van Charles Glenn, de onvolprezen funkbassist van Ozone. Het zou leuk zijn als ze in de stijl van deze video wat nieuws uit zouden brengen.

Clip vijf en zes zijn van MonoNeon. Die behoeft denk ik geen nadere introductie. De meeste van de vele filmpjes op YT van deze uitstekende bassist met het opvallende uiterlijk zijn sowieso heel apart. MonoNeon is van vele markten thuis, zo blijkt uit beide clips. Op het eerste nummer speelt hij mee op een funk-fusion album van MSM Schmidt. Het tweede filmpje is een funky solo met weirde effecten, opgenomen in Paradiso niet zo gek lang geleden.

Clip zeven is van Shrizz N Maze, een Frans funkbandje rond saxofonist Eric Rohner. Eric speelt ook in de HornDogz, Greements de Fortune en bij Malka Family.

Clip acht en negen zijn van Dru & Ignatz Project. Van deze muzikanten is weinig informatie te vinden op het internet. De muziek is heel prettig en helemaal in de Aurra-stijl.

Clip tien is een nummer van Kinga Glyk, de Poolse funky bassiste. Glyk heeft ooit het podium gedeeld met Marcus Miller. Dit is een track met een Big Band. Altijd fijn, zo’n enorm strakke blazerssectie.

Clip elf is een vrolijke clip van The Brooks. Deze Canadese band draait al een tijdje mee en heeft inmiddels behoorlijk wat werk uitgebracht. Als je de band nog niet kent is deze clip een leuke kennismaking.

Clip twaalf is van Nautical William, een band uit Bristol (Engeland) en heeft als laatste nummer van deze reeks de toepasselijke titel ‘Funk it out!’

Veel kijk- en luisterplezier! Ik hoop dat de bonte funky verzameling met de niet al te zeer voor hand liggende namen bij de volgers van Funk Blog in de smaak zullen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *