Comeback Malka Family

{0 Comments}

Malka Family est de retour en 2015Een paar weken geleden kondigde de Franse funksite Fonkadelica.com de terugkeer aan van Malka Family, de Franse funkband die halverwege de jaren negentig door Europa toerde toen de funk ook in Nederland een hoogtepunt kende. Talloze funk bands zagen toen het licht. De destijds invloedrijke funkateer Marcel Wouter gaf de bands een podium met zijn legendarische P-Funk parties in Paradiso en in de Westergasfabriek.

Wouter bracht met zijn platenlabel Splank! de ‘Trunk-O-Funk’ serie uit waarop Nederlandse funk bands te horen waren zoals De Parels en de Funkie Reddingsbrigade, Mendoza Dance Parti, Traffic Jam, Nuclarity, Hipbone Connection, De Broeders, Honky Soul, Groovin’ Pict, Seven Eleven, Gelly Booty, Groove Syndicate, Science Fiction en de Jack Dynamite Construction.

Tijdens een van die befaamde P-Funkparties in Paradiso heeft Malka Family wel eens opgetreden. Deze Franse variant van Parliament, ontstaan in 1988, is nu dus weer bij elkaar, met naar verluidt veel muzikanten van de originele line-up aangevuld met nieuwe talenten. In 2006 bracht de groep nog een ‘Best Of’ album uit. Daarna doken Malka-leden af en toe op als ‘special guest’ bij andere funkconcerten. Hieronder een YouTube filmpje van een optreden van Gréements de Fortune met leden van Malka Family.

De comeback van Malka Family wordt gevierd met een nieuw album en een tour. Het eerste optreden van Malka Family na lange tijd vindt plaats op 13 mei in poppodium EMB in Sannois, in Frankrijk uiteraard.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*