Funked Up XL in Leiden

Funked Up XL 28 maart 2015

Postmen

Als onderdeel van het Leidse Rhythm Groove & Bass Festival, dat nog tot en met zondag 29 maart duurt, vindt morgen een extra grote Funked Up! plaats: Funked Up XL. Verdeeld over 4 zalen van Scheltema  en Gebr. De Nobel treden zaterdag 28 maart de volgende acts op: Postmen, Lefties Soul Connection, Pink Oculus, Sarah Jane, Rafiki, Ziek, The George, Freddy and the Gardeneers, King JulianStrik & Strak en tenslotte een jamsessie. Voor € 15,00 kun je dansen op muziek van de funky live-acts en DJ’s, nieuwe bands ontdekken en chillen/feesten met je vrienden. Bij de ingang wordt een polsbandje en een tijdschema verstrekt waarmee over-en-weer kan worden gehopt tussen de podia Scheltema & Gebr. De Nobel. Aldus de organisatie.

Funked Up XL Timetable

Op de website van het festival staan alle optredende acts als volgt beschreven:

POSTMEN
Postmen is de succesvolste Nederlandse hiphopact allertijden. Met hun aanstekeliijke mix van reggae en hiphop spelen ze van 1998 tot 2003 veel Europese Podia plat en sleept de groep tallrijke Nederlandse muziekprijzen in de wacht. Het debuutalbum Documents slaat in 1999 als een bom en de band scoort hits met Cocktail, U Wait, Renaissance en Crisis. In 2009 gaan de afzonderlijke leden hun eigen weg, maar vandaag de dag is Postmen & band terug, en hoe!

LEFTIES SOUL CONNECTION
Verwacht niet minder dan een overrompelende liveshow in de unieke stijl van Lefties Soul Connection: dikke drumbreaks, groovy baslijnen, ‘chicken guitar riffs’ en ronkende Hammond-orgels, afgewisseld met vocale nummers gezongen door Onno Smit. Bij Lefties Soul Connection geen lange ongeïnspireerde funky-solo’s, maar een show barstensvol energie van de strakste en vuigste funkbands van Nederland en ver daarbuiten.

https://www.youtube.com/watch?v=aUtl9dUliew

PINK OCULUS
Begin maart trad ze op als na-programma bij de D’Angelo concerten and we know why: Pink Oculus is een ijzersterke live optreden met geweldige synergie tussen haar en haar band Badjekkah (Gino Cochise en Mano Yeah) en het publiek. Daarnaast hebben ze een hele verfrissend en niet nader te omschrijven soulgeluid

SARAH-JANE
Dit is de belofte voor 2015 en is breeduit genoemd als een van de grote verrassingen op Eurosonic/ Noorderslag. Als voormalig backing vocalist van o.a. Sabrina Starke en Glennis Grace treedt ze nu definitief uit de schaduw. Afgelopen jaar won ze de Amsterdam Popprijs en bracht ze de single Psychedelic Love uit en was ze Radio 6 Soul & Jazz talent. Haar shows zijn op z’n minst opmerkelijk te noemen.

RAFIKI
Al ligt zijn hart nog in Afrika, zo lang dj RAFIKI in Nederland is deelt hij zijn liefde voor Afrika maar al te graag! Met zijn vrolijke en opzwepende Afrobeats uit Sub Sahara Afrika, decor, visuals en percussie wordt de perfecte Afrovibe gecreëerd. Laat je verrassen door energieke muziekstijlen als Makossa, Zouglou en Soukous.

ZIEK
Deze Amsterdams/Leidse Hammond funk formatie is inmiddels vaste prik op Funked Up. Geïnspireerd door oude funk 45 platen maken zij instrumentale, rauwe, dansbare Hammond funk wat live één groot feest is. ZIEK gaat om grooven met een shitty=pretty mentaliteit.

THE GEORGE
Onder leiding van souldiva Anoek van V brengt de 8 koppige formatie The George een mix van opzwepende en laidback funk, soul & jazz.

FREDDY AND THE GARDENEERS
De band Freddy and the Gardeneers is van Leidse komaf. Naast constante groove heeft de muziek invloeden uit de soul, funk en blues.

KING JULIAN
Deze zeskoppige formatie met een muzikale stijl die het best gedefinieerd kan worden als een mix van pop, jazz, lounge en funk.! Tijdens een optreden kun je veel  verrassende elementen, strakke breaks en sterke nummers verwachten.

STRIK & STRAK
Strik&Strak zijn twee plaatjes draaiers die denken te weten wat vette muziek is en daarom vooral draaien wat ze zelf lekker vinden. Met Klassieke JB Funk en of ranzige diepe Grooves vullen zij een bruin café of festival met altijd de juiste Shizzle.

FUNKED UP JAMSESSION
Hoe lang dit optreden gaat duren weet niemand. Gitaarfenomeen Marc Jansen stelt een jamsessieband samen. Let’s get Funked Up & Jam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *