RitzFlitz (101): Dafonk ‘So Horny’

Door DJ Ritz

Sébastien Robin alias Dafonk is een in 1974 in Parijs geboren en woonachtige multi-instrumentalist c.q. producer. Voor meer informatie over hem verwijs ik naar een uitgebreid artikel dat Funk Blog in 2017 aan hem heeft gewijd. Daarin wordt onder meer zijn relatie geschetst met rapper Are MC van de Nederlandse funkband Seven Eleven en met de Franse (p)funk bands zoals Malka Family, Horndogz en Greements of Fortune. Dat zijn niet de minste funkateers uit Frankrijk.

In augustus 2021, zo’n beetje 4 jaar na het verschijnen van het hiervoor genoemde artikel, bracht Dafonk het album So Horny uit.

De titel van deze release kan op tweeërlei wijze worden geïnterpreteerd. Het kan verwijzen naar de blazers (horns) die in vrijwel elk nummer een prominente rol hebben. Deze blazerssectie is overigens bovengemiddeld goed en geeft aan de tracks een extra funky twist. De titel suggereert ook dat het album bepaalde lusten opwekt. Dat verklaart waarom met de CD twee condooms waren meegezonden in een verpakking die precies matcht met het hoesje van het album. Erg grappig. Met zo’n albumtitel is het ook weer niet zo raar.

So Horny telt 10 instrumentale nummers en duurt in totaal 53:08. Het album is via Bandcamp verkrijgbaar.

In deze nog altijd rare en sombere tijd is een funky uitgave zoals deze natuurlijk zeer welkom. De meeste tracks doen denken aan de betere instrumentale nummers van Malka Family en zijn dus dik in orde. De YouTube clipjes geven een goede indruk.



2 gedachten over “RitzFlitz (101): Dafonk ‘So Horny’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *