RitzFlitz (102): Malka Family ‘Super Lune’

Door DJ Ritz

Deze RitzFlitz gaat opnieuw over een funk-release uit Frankrijk en sluit dus goed aan bij RitzFlitz #101, wat overigens een stomme toevalligheid is. Het gaat om het album Super Lune van de onvolprezen Malka Family.

Nieuw werk van Malka Family is altijd iets om naar uit te kijken. Dit Franse funkcollectief slaagt er namelijk al sinds 1990 in om met enige regelmaat uitstekende (p)funk platen te produceren. De inspiratie en creativiteit is nog lang niet opgedroogd want de Franse funkateers hebben weer 14 originele funky tracks weten te componeren en op te nemen.

Malka Family behoort inmiddels tot de absolute top van alle funkbands in Europa. Elk album dat zij uitbrengen is bovengemiddeld goed. Hun laatste studioalbum Le retour du kif dateert echter alweer van november 2017 (besproken in RitzFlitz #67). Het werd dan ook hoog tijd voor een nieuwe release, al verscheen in 2019 nog de 12” Funkiffeur. De vinyl-versie van Super Lune kwam in november 2021 uit. De CD-versie in december 2021.

Dat funky muziekliefhebbers in deze naargeestige coronaperiode, hoewel er recent enige verbetering is gekomen, wel wat positieve noten en vibes kunnen gebruiken, is wellicht voor Malka Family de reden geweest om nieuw vrolijk stemmend funkwerk op te nemen. Daar zijn ze volledig in geslaagd. Zoals hiervoor aangegeven staan er 14 nummers op Super Lune met een totale speelduur van 1:06:33. Het is ruim een uur, van begin tot het eind, feel-good-music zonder een seconde in te kakken! De aanbeveling luidt dan ook zoals verwacht: aanschaffen!

Hieronder kun je enkele tracks van Super Lune beluisteren:


Tenslotte nog een oudere track van Malka Family die ook erg lekker klinkt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *