RitzFlitz (67): Malka Family ‘Le Retour du Kif’

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Twintig jaar na het onvolprezen album Fotoutonkass uit 1997 komt de gelouterde Franse P-Funk band Malka Family (ontstaan in 1987) met een nieuwe CD/LP/download: Le Retour du Kif. Het album is al in november 2017 verschenen maar door diverse hinderlijke omstandigheden belandde de cd pas afgelopen week bij mij in de brievenbus.

In 2005 hebben ze nog een 14 tracks tellende Best-of- CD uitgebracht, waarop ook een aantal niet eerder uitgebrachte nummers staan. In 2005 is tevens een DVD getiteld Kifologie verschenen. De fans van Malka Family hebben dus buiten die uitgaven uit 2005 een flinke tijd op nieuw werk van de band moeten wachten. Goed nieuws dus dat ze Le Retour du Kif hebben uitgebracht en eveneens weer zijn gaan optreden.


Fotografie: Arnaud Rizon

Wellicht (en hopelijk) komen ze ook weer eens een keertje naar Nederland. Malka Family heeft hier niet echt vaak gespeeld. In 1994 heb ik ze op Waterpop in Wateringen zien optreden; een festival(letje) waar je deze Franse funkband niet zo gauw zou verwachten. Datzelfde jaar gaven ze ook een concert in Paradiso. Hieronder een kort fragment op YouTube van een recente show in Le Cigale in Parijs.

Le Retour du Kif is een lekker funky album geworden waarop geen slechte tracks staan. Het ene nummer is zoals gebruikelijk uiteraard beter dan het andere maar ze zijn eigenlijk allemaal okay en  aangenaam in het gehoor liggend. De drie clipjes hieronder van het nieuwe album geven wat mij betreft een goede indruk wat je kunt verwachten. Voor de lezers van Funkblog.nl die niet bekend zijn met het werk van Malka Family hieronder nog een viertal funky oude krakers van eerdere albums.

Tracks van Le Retour du Kif:


Live optreden in Parijs (La Cigale) op 12 januari 2018:

Ouder werk:Plaats reactie

Your email address will not be published.

*