Snoopzilla

{2 Comments}

Vorig jaar november ging het gerucht dat Bootsy Collins en Snoop Dogg samen zouden optreden in de Melkweg in het kader van de MTV Awards. In ‘Bootsy Collins in de Melkweg?‘ schreef Funkblog hierover het volgende:

‘Aanleiding voor het gerucht was wellicht de aanwezigheid van Snoop Dogg, die zich momenteel ‘Snoopzilla’ noemt en als zodanig met DJ / producer Dâm-Funk een heus funk-album heeft opgenomen dat volgende maand uitkomt: ‘7 Days of Funk’. De naam Snoopzilla is een verwijzing naar Bootsy Collins die zichzelf ook wel Bootzilla noemt. Of in Snoop’s eigen woorden: “When I’m recording as Snoopzilla, I’m basically an offspring of Bootsy [Collins]. We’re keeping that spirit alive with that tone, that delivery, that R&B/funk singing, like Rick James and Steve Arrington.” Maar Bootsy kwam zondag niet naar de Melkweg, al had ie dat best gewild vanwege zijn ‘nephew’ Snoop. “MTV Bizzness affairs was slow setting things up so I won’t be making it”, legt Bootsy uit op Facebook.’

Parool over 7 days of Funk - Snoop Dogg 2-1-2014Het album ‘7 Days Of Funk’ is in december 2013 uitgekomen op cd en vinyl en is uiteraard ook verkrijgbaar als download. Op het internet staan veel recensies van de Funk-plaat van Snoop. Het Parool plaatste gisteren ook een recensie. De Amsterdamse krant schrijft over de nieuwe artiestennaam die Snoop voor funk-projecten heeft aangenomen:

‘Tegenwoordig wenst hij te worden aangesproken als Snoopzilla. En wie daarin een verwijzing naar George Clinton, de funkbassist die zich in het verleden ook wel Bootzilla liet noemen, heeft helemaal gelijk. De muziek van Clinton is een belangrijke inspiratiebron voor 7 Days Of Funk, een duo dat Snoop Dogg, pardon, Snoopzilla, vormt met producer en muzikant Dâm-Funk (Damon Riddick)’

De funkbassist George Clinton die zich Bootzilla liet noemen? We schreven het al eerder; de Nederlandse popjournalistiek heeft nauwelijks belangstelling voor funk sinds mensen met kennis van zaken zijn gestopt met schrijven of het tegenwoordig wat rustiger aan doen. Popjournalist Peter van Brummelen van Het Parool is niettemin een oudgediende en zou beter moeten weten. Misschien is het een kater van een uit de hand gelopen nieuwjaarsborrel bij Het Parool die de popjournalist parten speelde toen hij het stukje schreef. Met ‘de grootste spacehead van de zwarte muziek’ verderop in zijn recensie zal Van Brummelen wel George Clinton bedoelen, en niet Bootsy Collins.

Hieronder een filmpje van een optreden van Snoop en Dâm-Funk bij de talkshow van Conan O’Brien en enkele links naar recensies van ‘7 Days Of Funk’ die op internet zijn verschenen. Oordeel zelf of de plaat de moeite waard is.

http://www.hiphopdx.com/index/album-reviews/id.2196/title.snoop-dogg-dam-funk-7-days-of-funk
http://pitchfork.com/reviews/albums/18801-7-days-of-funk-7-days-of-funk/
http://www.rollingstone.com/music/albumreviews/7-days-of-funk-20131210
http://www.theguardian.com/music/2014/jan/02/7-days-of-funk-review
http://all-noise.co.uk/album-review-7-days-funk/6693/
http://www.nme.com/reviews/snoop-dogg/14996

2 Comments…

 Share your views
  1. Het is niet maar stijl, maar goed dat een grote naam terug keert naar de funk. En tja dan dat artikel, zeer slecht dat bij Bootzilla al niet het lampje van Bootsy gaat branden, maar dat je het dan ook nog eens gaat verwarren met George Clinton!

    • Als deze Peter van Brummelen dé funk-specialist is van Het Parool dan maak ik me ernstig zorgen over ‘the funkiness’ of wat er van over blijft van Parool-lezers die de funkkennis uit deze krant moeten halen. Funkateers please stand up! And spread the word about FUNKBLOG.NL

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*