RitzFlitz (99): Alle twaalf raak!

Door DJ Ritz

Bij gebrek aan goede nieuwe funkreleases heb ik, evenals vorig jaar, maar weer een overzichtje samengesteld van lekkere swingende, funky nummers uit het verleden die hopelijk een beetje tot blijheid stemmen in deze nog steeds zeer nare tijd.

Na de Alle 13 goed bijdrage uit december 2020 (zie RitzFlitz 95) is er helaas niet veel verbetering opgetreden in de malaise waarin we verkeren. We kunnen alleen maar hopen op betere tijden en hierop wachten, hoewel ik er bang voor ben dat dit nog wel even kan duren.

Ook het tweede ‘coronajaar’ heeft spijtigerwijs niet veel nieuwe funkreleases opgeleverd. Als we  nieuw funkwerk over het hoofd hebben gezien dat de moeite waard is om hier te delen, laat het de redactie van Funk Blog dan weten.

Alle twaalf raak begint met een paar ‘gouwe ouwen’ van The Fatback Band, Stonefunkers, 9th Creation, Chucklehead en Mandré. Fijne tijdloze muziek. Het album van 9th Creation ‘Superheroes’ uit 1979, waar het nummer What’s Shakin’ op staat, is overigens zeer aanbevelenswaardig en via Bandcamp te verkrijgen.

Chucklehead

Daarna volgen nummers van good old Michael Weeden a.k.a. Menace, die tegenwoordig door het muzikale leven schijnt te gaan als Zane Michaels, en van Marlon McClain, de gitarist van Pleasure.

Een paar tracks met bovengemiddeld goed baswerk mogen natuurlijk niet ontbreken op de Alle twaalf raak-lijst. De bijdragen variëren van Nik West tot en met Victor Wooten.

Als laatste op de lijst twee P-Funk-gerelateerde nummers. De track Baby Boy is afkomstig van de soundtrack van de film ‘The Night Before’ uit 1988 waarin onder meer Bootsy Collins en George Clinton te zien zijn.

De zeer funky uitsmijter komt van Bigfoot & JonVon met de song Weave on the Funk. Wie zijn dat,  zullen sommige jonge lezers zich misschien afvragen. Het gaat hier om Jerome Brailey a.k.a. Bigfoot. De drummer van Mutiny en daarvoor van Parliament-Funkadelic. Jerome zou een compleet album uit moeten brengen met zulke nummers!












2 gedachten over “RitzFlitz (99): Alle twaalf raak!

  1. Tja, om moedeloos van te worden. Nog even en dan is de funk uit de muziek verdwenen en rest ons alleen nog maar oude funk en dito filmpjes. Ook ik zoek nog dagelijks naar nieuwe funk maar kan het niet vinden. Dan maar weer terug naar Bootsy Collins. Helaas, we worden oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *