RitzFlitz (98): Chlorine Free

Door DJ Ritz

Ruim zeven jaar geleden, in RitzFlitz (8), heb ik eerder een stukje geschreven over Chlorine Free. Van deze  Franse funk-fusionband komt een dezer dagen een nieuwe release uit getiteld Minirose. Twee weken geleden kreeg ik de CD al toegestuurd van of via de band.

Herbie Hancock
Wat ik toen op Funkblog schreef geldt eigenlijk nog steeds. De muziek van Chlorine Free doet soms denken aan het beste werk van Herbie Hancock uit de jaren ’70. Het basspel van Clorine Free bassist Virgile Lorach is nog steeds vergelijkbaar met dat van Paul Jackson, destijds bassist op veel albums van Hancock uit die periode.

Minicocotte
Met een zeer herkenbaar geluid houdt Clorine Free op hun eigen manier de Funk levend. Luister maar eens naar Minicocotte, de eerste track van het album die al op YouTube staat. Meer nummers van Minirose zijn nog niet op YouTube te vinden maar zullen ongetwijfeld volgen na de officiële release. Beluister anders nog maar eens ouder materiaal van de band waar ik in RitzFlitz (8) op heb gewezen. Dat waren twee tracks van hun debuutalbum Start Fresh en een van de opvolger Le Fish.

Optredens
Het wordt hoog tijd dat Chlorine Free, zeker nu het qua coronamaatregelen weer kan, naar Nederland wordt gehaald voor een of meerdere optredens. Zij zouden naar mijn idee niet misstaan op een aansprekend Nederlands jazzfestival.

Minirose
Minirose
telt 12 nummers en duurt helaas niet zo heel erg lang (37:44). De meeste nummers zijn in de sfeer van het openingsnummer, dus erg goed en funky. Een paar nummers zijn wat meer experimenteel van aard maar ook zeker te pruimen. Kortom: Chlorine Free is een band die meer aandacht verdient!

Bandcamp
Meer informatie over de band en hun muziek vind je op hun Bandcamp-pagina, waar ook albums of losse tracks kunnen worden aangeschaft.

Minicocotte

Nog een live clipje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *