RitzFlitz (8): Funk/Fusion Alert!

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Als reactie op het Funkblog-artikel ‘Wat is de toekomst van funkmuziek?’ had ik de Franse jazzfunk band Chlorine Free genoemd en in die reactie een YouTube-link geplaatst naar het nummer ‘Hard Funk’ van het debuutalbum ‘Start Fresh’ uit 2011. Omdat het zo’n lekker nummer is, staat die link hieronder nog een keer.

chlorine-free-start-freshVan dezelfde plaat kunnen nu ook twee andere nummers worden beluisterd. De muziek van Chlorine Free doet soms denken aan het beste werk van Herbie Hancock uit de jaren ’70. Het basspel is te vergelijken met dat van Paul Jackson. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van Virgile Lorach, de Franse bassist van de groep. En het keyboardwerk doet heel sterk denken aan dat van Herbie. Deze Franse band houdt de Funk op hun eigen manier levend en doen dat bovengemiddeld goed. Het album ‘Start Fresh’ was wel mijn favoriete cd van dat jaar.

chlorine-free-le-fishAfgelopen week is ‘Le Fish’ verschenen, de tweede plaat van Chlorine Free die voor de liefhebbers ook op vinyl te verkrijgen is. Eigenlijk verwacht je na zo’n briljant debuut dat de volgende plaat alleen maar minder zou kunnen zijn/worden. Het tegendeel is het geval. Ook ‘Le Fish’ is top en zeer aan te bevelen. Alles klopt aan de muziek, en de variatie van de nummers maakt hem ook zo fantastisch. Ik zou zeggen schaf de cd of de LP aan, net als de eerste als je die nog niet hebt. Beide zijn nog volop te verkrijgen via de Franse Amazon.

chlorine-freeBandleden: Virgile Lorach (bas), Michael Escande (drums), Romain Clerc-Renaud Fender Rhodes), Yann ‘crazy flute’ Clery (flute), David Monet (MiniMoog), Benoit Giffard (trombone) en anderen.

Van ‘Start Fresh’


Van ‘Le Fish’

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*