Meer funkconcerten in Nederland en België

Het kan niet op dit jaar. Afgelopen week ontving Funkblog berichten over nóg meer funk gerelateerde concerten die binnenkort in Nederland gaan plaatsvinden. En omdat steeds meer Belgische bezoekers Funkblog weten te vinden vermelden we in onze Funkagenda voortaan ook funkconcerten in België, voor zover we daar natuurlijk op worden gewezen.

Maceo ParkerNa voormalig J.B. Horns lid Fred Wesley, die donderdag 12 juni a.s. met zijn trio Generations optreedt in Rotterdam, komt ook funksaxofonist Maceo Parker naar Nederland. Tivoli kondigde afgelopen week een optreden aan van Maceo in het nieuwe TivoliVredenburg op 29 oktober a.s.

In de maand augustus speelt The Jamal Thomas Band in Nederland, onder meer op het jazzfestival van Epe. Jamal Thomas drumde bij Maceo Parker en toerde jarenlang met Pee Wee Ellis, Fred Wesley en Maceo over de hele wereld. Nu heeft Thomas zijn eigen band.

Op 29 en 30 augustus a.s. treden The Choristes of James Brown feat. Martha High op in de tuin van de ruïne van de Abdij van Villers-La-Ville, een van de mooiste monumenten van België. Het concert van het funkkoor, dat tijdens de ‘Nuit des Choeurs‘, bekende hits van James Brown zingt, wordt op de website van het evenement aangekondigd als ‘akoestische funk’.

Tsahara Productions meldt daarnaast nog een viertal optredens van de Britse jazz-funk formatie Incognito in Nederland en België, waaronder een concert in Paradiso op 7 september. Kaarten voor optredens in Paradiso, zoals die van George Clinton & Parliament/Funkadelic, Incognito en Tower Of Power, zijn o.a. te verkrijgen bij platenzaak Backbeat, middenin de Amsterdamse Jordaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *