RitzFlitz (95): Alle 13 goed

Door DJ Ritz

Aan het einde van 2020 kunnen we denk ik wel wat extra positieve en funky vibes gebruiken om het jaar toch op een vrolijke manier af te sluiten. 2020 zal ons waarschijnlijk altijd bij blijven omdat het door de coronapandemie een krankzinnig jaar was. Een vrijwel verlaten Damrak, zoals ik ergens in mei rond met middaguur aantrof (zie afbeelding hieronder), hoop ik in 2021 en de daaropvolgende jaren niet meer mee te maken. Het heeft iets lugubers en naargeestigs.

Onderaan deze inleiding staat een bonte selectie aan YouTube-links waarvan ik hoop dat de nummers en beelden waarnaar deze links verwijzen ook bij de lezer/luisteraar in de smaak zullen vallen.

Om te beginnen meteen maar een vrij pittige funktrack van een CD van Bootsy Collins. Daarop is erg funky baswerk te horen van Theron ‘Thee Ram Jam’ Brison. Zet het geluid maar lekker hard! Van ‘Thee Ram Jam’ kunnen we helaas geen nieuwe opnamen meer verwachten. Theron werd in oktober 2011 om het leven gebracht tijdens een overval op een afkickcentrum tegen drugs en alcoholverslaving waar hij werkzaam was. De dader werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Daarna volgt een live-opname van MonoNeon (met Ghost-note). Wat een geweldige swing zit er in dat nummer! Dan volgen wat meer ‘disco-funk-achtige’ tracks van Shotgun, Earl Klugh (met Louis Johnson op bas) en Sandy Barber. Tussendoor vind je een aantal funk-fusion georiënteerde nummers van Current Events, Fifi Chayeb en Anthony Vitti. Als vrolijke noot tussendoor een fijn funky nummer van Marlon McClain met een grappig clipje. Dan volgen drie live tracks van FunkHome All Stars, Brown Mark en Kool & the Gang.

Als uitsmijter van de ‘Alle 13 Goed’ lijst heb ik gekozen voor L.O.V.E. Baby van Rodney ‘Skeet’ Curtis. Voor zover ik weet is dit nummer alleen ooit verschenen op het bassisten-verzamelalbum Caught in the low beam, tevens The Bass Project, part 2 genaamd. Deze track staat in mijn persoonlijke funk top 10. Mijn advies bij het afspelen luidt: luisteren met een bovengemiddeld volume!

Met deze selectie wens ik alle Funkblog-lezers en andere funkateers het allerbeste voor 2021! Dat aankomend jaar veel beter en dus ‘normaler’ mag verlopen dan 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *