RitzFlitz (87): Manou Gallo

Door DJ Ritz

Hoewel het een release van vorig jaar betreft, is het toch de moeite waard om aandacht aan te schenken aan het album Afro Groove Queen van bassiste Manou Gallo. Zeker ook vanwege het feit dat Bootsy Collins op vijf van de veertien tracks meedoet.

Zoals hier al eerder opgemerkt worden er helaas niet echt heel veel funky platen (meer) uitgebracht. De ‘chief-editor’ van dit blog beschouwt de hedendaagse funk als een niche (mooie omschrijving van dit begrip op internet: “klein marktsegment dat nog ontginningspotentieel biedt”). Daar heeft hij wel een punt.

Ik kwam eigenlijk pas deze week geleden achter het verschijnen van het goede, vrolijke en funky album van Gallo. Daarom stel ik de lezers van Funk blog, waarvan er een deel het album vast nog niet kent, hiervan op de hoogte.

Manou N’Guessan Gallo komt oorspronkelijk uit Ivoorkust en is vooral bekend als bassiste van de Belgische band Zap Mama, hoewel ze ook in diverse andere formaties heeft gespeeld. Afro Groove Queen is inmiddels haar vierde onder eigen naam uitgebrachte plaat. De CD telt 14 nummers die allemaal goed zijn, variërend van behoorlijk funky tot Afrikaans getint. Het album duurt precies 49:00. Er is geen moment sprake van inkakken. Deze release is prima om in zijn geheel, van begin tot het einde, te beluisteren. Echt wel aanbevelenswaardig.


Op deze track van Bootsy speelt Manou Gallo ook mee (zie RitzFlitz 64):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *