RitzFlitz (88): Vrolijke Funk

Door DJ Ritz

Om het jaar weer positief en goed af te sluiten hieronder een veertiental vrolijke funky tracks die allemaal te vinden zijn op YouTube. Dit keer variërend van Prince tot James Brown en alles wat er tussen zit. Sommige namen zijn misschien wat minder bekend dan andere, maar ze grooven en swingen allemaal behoorlijk. Zoals Antoine ‘Tut’ Stewart (what’s in a nickname) en Philippe Chayeb. Deze bassisten zijn zeker niet uit te vlakken. Van George Clinton heb ik een nooit eerder uitgebracht nummer geselecteerd. Uit de P-funkhoek is eveneens een nummer van Lonnie ‘Tha 1’ Motley te beluisteren. Ook erg funky! En Disco uit 1979 van The Disco Space Funk Band kan er nog steeds mee door in mijn beleving want deze track swingt als de neten.

Afgelopen jaar zijn in RitzFlitz CD’s besproken van vrouwelijke bassisten waaronder albums van Ida Nielsen (RitzFlitz 82) en Manou Gallo (RitzFlitz 87). Kinga Glyk is een Poolse bassiste waarvan de afgelopen jaren veel nummers op YouTube zijn verschenen. Dat is Marcus Miller niet ontgaan. Marcus speelt samen met Kinga in een live video die op YouTube staat. De getalenteerde Japanse bassiste Juna Serita, ook wel ‘The Princess of Funk’ genoemd, moet in dit rijtje zeker niet uitgevlakt te worden. Van haar heb ik twee nummers toegevoegd aan de Top 14.

Alvast het allerbeste en veel moois voor 2020 gewenst!


1 gedachte op “RitzFlitz (88): Vrolijke Funk

  1. Bedankt voor de tips. Zitten weer juweeltjes tussen. Misschien een tipje van mijn kant, een oude L.P. van de Nederlandse Houseband ‘Hot Enuff’. Helaas niet op cd te verkrijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *