RitzFlitz (86): OctavePussY op vinyl

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Zoals 2 juni jl. in RitzFlitz 83 was aangekondigd is op 27 september jl. de LP Straight from #1 Bimini Road featuring George Clinton Parliament Funkadelic van het Nederlandse p-funkcollectief OctavePussY uitgebracht. ‘There Is A Hole In My Record Records’ staat achterop de hoes vermeld als platenlabel dat verantwoordelijk is voor de release. De distributie van het album wordt verzorgd door Tonefloat Records.

Het was een ultieme wens van de band ooit nog eens een ‘echte’ P-Funk LP uit te brengen. Nou, dat is ze prima gelukt. De zeer fraai vormgegeven albumhoes is voorzien van, zoals het in de jaren 70 bij p-funk releases gebruikelijk was, een cartoonboekje van 12 pagina’s die in de hoes is verstopt. De illustraties zijn van Curtis Wilcox die op zijn beurt is geïnspireerd door het Parliament-album Motor Booty Affair uit 1978 en het funky artwork van Overton Lloyd.

Heel veel leden van de Clintonclan hebben hun medewerking aan het album van OctavePussY verleend. Op Discogs kun je zien wie welke bijdrage heeft geleverd. Het is een indrukwekkende lijst van meespelende P-Funkers.

De LP Straight from #1 Bimini Road featuring George Clinton Parliament Funkadelic telt 8 nummers en is een mix van bewerkingen van eerder uitgebracht werk en nieuwe nummers. De plaat duurt 45:51 en luistert lekker weg. Voor elke p-funkliefhebber de moeite waard om aan te schaffen. Eind oktober wordt ook een CD van deze release uitgebracht waarvan de distributie via Bertus zal verlopen en dus in heel Europa te verkrijgen zal zijn.

Hieronder enkele tracks van het album die al op YouTube zijn te vinden.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*