RitzFlitz (83): Straight from #1 Bimini Road feat. George Clinton Parliament Funkadelic

Door DJ Ritz

Vooruitlopend op de release van de LP ‘Straight from #1 Bimini Road featuring George Clinton Parliament Funkadelic’ van het Nederlandse funkcollectief OctavePussY die begin september staat gepland, is 1 juni de eerste single uitgebracht met twee tracks van het te aankomende album. Die single is niet zomaar een uitgave. Er zijn meteen maar liefst vier verschillende versies van verschenen: black vinyl, een limited edition in de kleuren Bimini Blue en OctavePussY Pink en speciaal voor de bandleden een ‘gouden’ exemplaar. Zie de plaatjes hieronder.

Net als op voorgaand werk van OctavePussY hebben ze weer zo’n beetje de hele ‘p-funkclan’ weten te strikken om hun medewerking te verlenen. Het voert te ver om ze allemaal op te sommen maar George Clinton, Michael Hampton, Fred Wesley en Lige Curry mogen zeker apart genoemd worden. De samenwerking tussen deze Haagse (p)funkband en de funkateers uit de stal van Clinton mag voor Nederlands funkbegrippen toch wel opmerkelijk worden genoemd.

Ik heb alleen nog maar naar de single kunnen luisteren waarop, zoals meestal bij singles het geval is, twee nummers staan. Op de A-kant het titelnummer ‘Straight from # 1 Bimini Road (Dancin’ Down)’ en op de b-zijde ‘Let’s get funky’. Beide songs zijn geschreven door Clinton en leden van OcatavePussY.

Beide tracks zijn lekker meeslepend en funky en zullen op de uit te brengen plaat in een langere versie te horen zijn. Ze zouden niet hebben misstaan op een Clinton-uitgave.

De verkoop van de single gaat uitsluitend via E-bay en Discogs en zal vanaf 1 juli ook digitaal te verkrijgen zijn. Het album komt uit op het Tonefloat label en de distributie daarvan gaat via Bertus door heel Europa. Rond september/oktober wordt ook nog een 2e 45rpm van de LP uitgebracht. Al met al kun je gerust stellen dat OPY goed bezig is.

Hier wat ouder werk van de band:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *