Lettuce in Paradiso-Noord

{0 Comments}

De Amerikaanse funkband Lettuce treedt begin volgend jaar op in Paradiso-Noord. Om precies te zijn op donderdag 20 februari 2020. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 28,00, inclusief service-fee, en zijn hier te koop. Om 19.30 uur gaat de zaal open. Het optreden van Lettuce hebben wij uiteraard toegevoegd aan onze Funkagenda

Lettuce is in 1992 ontstaan tijdens een muziekprogramma aan het Berklee College of Music in Boston waar alle leden aan deelnamen. De liefde voor muziek van artiesten en bands als Herbie Hancock, Earth, Wind and Fire en Tower of Power bracht hen bij elkaar. In het najaar van 1994 presenteerden de bandleden zichzelf aan jazzclubs in Boston als ‘undergrads from Berklee’ met als introductietekst: “let us play”. Dit verklaart de bandnaam Lettuce. Twee Lettuce-leden, te weten gitarist Eric Krasno en toetsenist Neil Evans, begonnen in 1999 naast Lettuce, samen met Neil’s broer Alan, een trio genaamd ‘Soulive’. Soulive wordt ook wel de broederband van Lettuce genoemd.

Vooral door mond-tot-mond reclame kreeg Lettuce fans in New York City, San Francisco, Chicago en Tokyo. In 2002 bracht de band hun eerste CD uit getiteld Outta Here, twee jaar later gevolgd door een live-album Live in Tokyo (2004), opgenomen in november 2003 tijdens een concert in de Blue Note Club in Tokyo. In 2008 verscheen Rage!, het derde album van Lettuce, met daarop een cover van Move on Up van Curtis Mayfield en een cover van Express Yourself van Charles Wright & the Watts 103rd Street Rhythm Band. In 2012 kwam het 4e album uit: Fly!

Erick “E.D.” Coomes is vanaf de oprichting de opvallende bassist van Lettuce. Hij draagt tijdens optredens vaak een hoge puntmuts. Coomes tourde onder meer met Bristney Spears en The Game. Meer bandleden hebben naast Lettuce andere muzikale bezigheden. Zo is drummer Adam Deitch een muziekproducer die tevens drumt bij de band Break Science. Deitch werkte ook met grote namen als John Scofield en Wyclef Jean. Gitarist Adam “Shmeeans” Smirnoff toerde met Lady Gaga en Robert Randolph & the Family Band.

Het 5e Lettuce-album Crush (2015) is tot nog toe het meest gewaardeerde album van de groep. Het bereikte de nummer één positie in de Amerikaanse Jazz Albums-hitlijst. Lettuce speelde eerder in Nederland. In 2017 stond Lettuce bijvoorbeeld op het North Sea Jazz Festival. Hieronder opnamen van dat concert.

In juni 2019 verscheen de CD Elevate, de negende release van de funkband uit Boston. Hieronder een YouTube-link naar die plaat met eronder links naar wat oudere funky tracks van Lettuce.Plaats reactie

Your email address will not be published.

*