RitzFlitz (85): Nieuw album Philip Bailey

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Velen kennen Philip Bailey uiteraard van Earth, Wind & Fire waar hij al sinds 1971 een van de fameuze leadzangers is. Hij was zelfs een van de oprichters van de groep. Minder bekend is dat Bailey vanaf 1982 ook een behoorlijk aantal soloalbums heeft uitgebracht. Aan die reeks is onlangs Love Will Find A Way toegevoegd.

Het is een album waarop de fraaie stem van Bailey weer prima tot zijn recht komt. Als je het album beluistert, lijkt het net of je naar een soulplaat uit de jaren ’70 luistert, maar dan met moderne opnametechnieken. De CD klinkt dan ook als een klok. Dat het album doet denken aan de jaren ’70 komt mede door een tweetal gecoverde songs van Curtis Mayfield en een cover van Marvin Gaye. Beiden eveneens fantastische soulzangers uit die tijd met een geweldige soul-falset-stem.

Opvallend is tevens dat er veel jazzmuzikanten op het nieuwe album van Philip Bailey meespelen, waaronder Christian McBride, Chick Corea, Steve Gadd, Robert Glasper, Kasami Washington en Christian Scott. Opmerkelijk is ook de cover van het Talking Heads nummer Once in a lifetime. Dat krijgt een aparte jazzy twist met een heel ander tempo.

De hele plaat is een bijzondere mix van verfijnde soul- en jazzy-fusion-tracks. Love Will Find A Way is niet echt een van de vuige funkuitgaven die doorgaans op Funkblog worden besproken maar voor funkliefhebbers, die soul meestal ook weten te waarderen, is het absoluut een aanrader.

De CD duurt in totaal 55:43 en telt 10 nummers. De twee clipjes hieronder zeggen wat mij betreft voldoende over de kwaliteit van het album. Gewoon aanschaffen want dit is grote klasse!


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*