RitzFlitz (79): Philthy

{1 Comment}

Door DJ Ritz

Vrijdag 13 april trad trompettist Philip Lassiter met zijn band Philthy op in Studio K in Amsterdam. Hoewel het concert was aangekondigd op Funkblog, ben ik daar helaas niet bij geweest. Als een van de lezers dat concert wel heeft bezocht, zou een stukje erover op Funkblog wellicht aardig zijn. Funkblog memoreerde in het bewuste artikel van 11 april dat Lassiter betrokken was bij maar liefst zeven GRAMMY winnende projecten met Fred Hammond en Kirk Franklin. Eveneens dat Philip het muzikale genie is achter de funkgroep Philthy en in Nashville is gevormd.

Recent heeft Philthy het album Party Crashers uitgebracht. Het is een album geworden dat past in de oude traditie van funkbands. Dat wil zeggen dat het voor de helft uit (zeer) funky uptempo nummers bestaat en voor de andere helft uit soultracks.

De eerste vier nummers van de CD zijn erg funky. Het nummer Bump da man zou niet hebben misstaan op een van de betere funkalbums van James Brown. Met name de (grote) blazerssectie mag wel apart genoemd worden. Die is superstrak en in veel songs te horen. Na die eerste vier funktracks volgen er vijf die variëren van ouderwetse tot mooie soul met een niemendalletje er tussendoor. Track tien is weer funky. Het laatste nummer is een soort van bluegrass-soul. Totale duur van het album is 45:20.


Philthy Live:

1 Comment…

 Share your views
  1. Went to see PHILTHY in SOL KULTURBAR / MÜLHEIM in 2018 – great concert ! Bought the CD. Definitely a recommendation ! Extremely well produced, sounds great, and you can listen to it over and over again since there are tons of stuff like little samples, counter-melodies, comments, funny sounds to be discovered within the songs. Good lyrics, Philthy has a lot to say about life, love, music. And as a professional saxplayer I have to say – outstanding hornsection. Buy it!

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }