Philthy in Studio K

{0 Comments}

Vrijdag 13 april treedt Philip Lassiter met zijn band Philthy op in Studio K. De website van Studio K vermeldt hierover het volgende: “Met trots verwelkomt Studio/K op 13 april de in Los Angeles gevestigde Philip Lassiter. Hij was twee jaar lang de trompettist van Prince, iets wat hij zelf een ‘magische’ periode noemt. Daarnaast heeft hij met meer grote namen gewerkt, zoals Jill Scott, Kelly Rowland, Anthony Hamilton, Fred Hammond en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hij is het muzikale genie achter funkgroep Philthy en heeft meegewerkt aan zeven Grammy-winnende projecten. Klanken van soul, R&B, gospel, funk, jazz en salsa vormen zijn inspiratiebron. Philip Lassiter is er een die je gewoon live gezien moet hebben.”

Philip Lassiter was betrokken bij zeven GRAMMY winnende projecten met Fred Hammond en Kirk Franklin. Daarnaast werkte hij, zoals Studio K al schreef, als sectieleider, arrangeur en leidende trompettist voor Prince. Lassiter is een veelgevraagd songwriter en jazzmuzikant. Zijn talent leverde hem een ​​endorsement op van Cannonball Instruments en een platendeal bij GroundUP Records. Lassiter is het muzikale genie achter de funkgroep Philthy.

Twee decennia gospel, soul, R & B, funk, jazz en salsa hebben Lassiter gevormd tot wie hij nu is. Hij arrangeerde voor multi-platina-artiesten als Prince, Fantasia, Kelly Rowland, Jill Scott, Roberta Flack, Kirk Franklin, Fred Hammond, Al Jarreau, Anthony Hamilton, Frankie Beverly, Ledisi, Regina Belle, Donald Lawrence en honderden anderen.

In Nashville vormde Lassiter zijn funkgroep Philthy. Het talent dat Philip om zich heen verzamelde voor Philthy komt uit Nashville, New York en LA, waar Lassiter tegenwoordig woont. Recent werkte hij met Anderson Paak, Anita Wilson en Cece Winans. Zijn nieuwste album Chill Mode is beschikbaar op iTunes, met bijdragen van  Cory Henry, Mono Neon, James Poyser en vele anderen.


Dus funkateers, vrijdag de dertiende allemaal naar Studio K in Amsterdam-Oost voor een vette funkparty. Entree is slechts € 10,00 (voorverkoop). Kaarten aan de deur kosten € 12,50.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*