Gratis concert George Clinton in Rotterdam

Hofplein stage Rotterdam UnlimitedRotterdam begint zo langzamerhand de muziekstad van Nederland te worden, of was dat eigenlijk al sinds het wereldberoemde North Sea Jazz Festival in 2006 naar Ahoy verhuisde. En over jazz gesproken; op 24 april jl. vierde de Rotterdamse jazzclub BIRD haar 4-jarig bestaan. In het fraaie LantarenVenster op de Wilhelminapier programmeert Frank Bolder ‘vooruitstrevende en onderscheidende muziek van de hoogste kwaliteit’.

In 2013 werden het Dunya Festival en Zomercarnaval samengevoegd tot ‘Rotterdam Unlimited’, een van de grootste evenementen van Nederland. ‘Dit festival trekt ruim 900.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het centrum van Rotterdam voor een vijfdaagse beleving op het gebied van kunst en cultuur, live-optredens van grote internationale artiesten en alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft,’ stelt de website van Rotterdam Unlimited.

Maar wat lezen we nog meer op de site? ‘George Clinton, één van de meest toonaangevende funk artiesten uit de jaren ’70, zal op 25 juli het Hofplein laten zinderen tijdens Rotterdam Unlimited met zijn Funkadelic band. George Clinton & the Funkadelic zullen hits zoals (Not just) Knee Deep en vele andere funky tracks ten gehore brengen.’

Rotterdam Unlimited presenteert George Clinton op Hofplein

Op zaterdag 25 juli a.s. geven George Clinton & Parliament/Funkadelic dus een gratis toegankelijk openluchtconcert op het Hofplein. Aanvang: 21:15u. Wat een traktatie van de organisatie! Daarmee troeft Rotterdam Amsterdam af want twee dagen later, op maandagavond 27 juli, spelen George Clinton en zijn band in Paradiso, waar ze al zo vaak hebben gespeeld. Tickets kosten dan € 35,00 plus lidmaatschap. Echte funkateers gaan natuurlijk naar beide concerten.

 

2 gedachten over “Gratis concert George Clinton in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *