Warwick introduceert nieuwe Bootsy ‘Space Bass’

{0 Comments}

Funkbassist Bootsy Collins is inmiddels een vertrouwde verschijning bij de stand van de Duitse gitaarfabrikant Warwick op de jaarlijkse National Association of Music Merchants (NAMM) in Anaheim Californië. De NAMM is de Amerikaanse evenknie van de in Europa veel bekendere Musikmesse in Frankfurt, de grootste Europese beurs voor handelaren in muziekinstrumenten waar ook veel muzikanten op af komen. Dat is in Amerika niet anders. Bij de NAMM in 2011 kon je zomaar Buckethead en Bootsy Collins tegen het lijf lopen.

Warwick Bootsy Space Bass 2012Tijdens de NAMM show in 2012 kreeg Bootsy van Warwick een speciale ‘Space Bass’ overhandigd, door Bootsy ‘The Funk Ship’ genoemd. Het instrument was in samenwerking met Bootsy ontwikkeld. Het concert dat Bootsy daarna met zijn nieuwe basgitaar gaf in de Anaheim Convention Center’s Arena Plaza werd enthousiast gadegeslagen door VIP’s omringd door een grote schare Bootsy-fans. De Warwick Custom Shop in Markneukirchen, een plaats in voormalig Oost-Duitsland, had voor de ’The Funk Ship’ de allerbeste materialen gebruikt en aan de basgitaar een spectaculaire coating van 165 LED’s aan toegevoegd.

Volgende week begint op donderdag 23 januari de 2014 NAMM show. Warwick zal daar een betaalbare variant presenteren van de ‘Space Bass’ uit 2012: de ‘RockBass Artist Line Bootsy Collins Space Bass’. De gitaarbouwer noemt het instrument ‘A really unique and affordable bass which is just as beautiful and excellent as its big brother from the Warwick Custom Shop.’

Warwick new Bootsy bass

De body van de basgitaar is gemaakt van Mahogany, heeft een Maple-hals met Rosewood-toetsen. De ‘RockBass Artist Line Bootsy Collins Space Bass’ is verder uitgerust met actieve MEC TJ/J pickups en MEC electronica. Het model is vanaf juli 2014 te koop in de winkel.

De Nederlandse sterbassist Bart ‘Dodge’Verhoeven (Seven Eleven) laat aan Funkblog weten het toch liever bij zijn eigen vertrouwde sterbas te houden, die in 2004 speciaal voor Dodge is gemaakt door de Nijmeegse gitaarbouwer André van der End.

Van der End Starbass

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*