Vier Grammy’s voor Daft Punk

Daft Punk wins Grammy Awards 2014Gisteren waren Daft Punk, Macklemore & Ryan Lewis, Pharrell Williams en geluidstechnicus Bob Ludwig met ieder 4 prijzen de grote winnaars bij de 56e Grammy Award uitreiking in het Staples Center in Los Angeles.

Daft Punk won een Grammy voor het nummer ‘Get Lucky’ als Record of the Year en ook als Best Pop Duo/Group Performance, daarnaast kreeg Daft Punk een Grammy voor ‘Random Access Memories’ als Album of the Year en als Best Dance/Electronica Album.

Het rapduo Macklemore & Ryan Lewis won in de categorieën Best New Artist, Best Rap Performance, Best Rap Song en Best Rap Album.

Pharrell Williams won 3 awards voor zijn werk met Daft Punk en ook een in de categorie Producer of the Year.

Bob Ludwig grammysDe vermaarde mastering engineer Bob Ludwig won onder meer een Grammy voor zijn geluidstechnische bijdrage aan Daft Punk’s Record of the Year ‘Get Lucky’, en aan Daft Punk’s Album of the Year ‘Random Access Memories’, dat ook tot Best Engineered Non-Classical Album werd uitgeroepen omdat het album inderdaad magistraal klinkt.

Justin Timberlake en Nile Rodgers (Chic) wonnen ieder 3 Grammy’s.

Beyonce, Jay-ZVan de 9 nominaties van Rapper Jay Z werden er maar 2 beloond met een Grammy. Zijn optreden met Beyoncé tijdens de uitreiking was niettemin spraakmakend, maar dat zal vooral aan de sexy outfit van zijn echtgenote hebben gelegen.

Spraakmakend is altijd weer de gehelmde outfit van de heren Daft Punk. Media suggereren nu dat de beide figuren die gister onherkenbaar in witte pakken en een helm op de prijzen in ontvangst namen, niet het beroemde Franse producersduo zelf was, maar stand-ins. De twee gesoigneerde heren die naast hen in het publiek zaten zouden de échte producers zijn. Zou een goede stunt zijn. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *