D-Urbanites

{0 Comments}

D-Urbanites - X-RatedInmiddels weten ook buitenlandse funkateers Funkblog te vinden. Zo maakten we afgelopen week kennis met D-URBANITES, een Belgische funkband uit Gent rond zanger/producer Malik Esuo, die op 18 januari jl. hun eerste single uitbrachten: ‘X-Rated’.

Volgens de biografie die de band ons stuurde bracht Malik Esuo de jaren negentig door in London waar hij in aanraking kwam met Acid Jazz, en onderdeel werd van de Londense jazz en soul scene. Esuo trad in de weekenden op in clubs als WKD.

In 1999 kwam de zanger in een Brusselse club in een schietpartij terecht en werd hij getroffen door een verdwaalde kogel waardoor een been verlamd raakte. Na zijn herstel in België bleef Esuo actief in de muziek. Op een jamsessie voor zangers die hij in Gent organiseerde, ontmoette Malik bassist Stan Dale. De twee konden het goed met elkaar vinden en vormden al snel een creatief duo. Dale had jazz en pop gestudeerd aan het conservatorium in Gent.

Malik Esuo en Stan Dale verzamelden een eclectische groep getalenteerde muzikanten rond zich en begonnen zo D-Urbanites. Nog steeds volgens de biografie. Benieuwd geworden naar de funk van D-Urbanites? Hieronder en filmpje.

De redactie van Funkblog heeft deze week benut om een verzameling affiches, flyers, albumhoezen en originele artiestenfoto’s afkomstig van platenmaatschappijen in de Funkgalerie te updaten.

Ten slotte vragen we bijzondere aandacht voor Fightin’ Back da Zone Of Zero Funk-a-tivity, een inspirerend funkverhaal van Mark Eckhardt, ofwel DJ Yo! No-D 4 P van het locale radioprogramma Flatlandelic RundFunk.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*