Tristan en Seven Eleven in De Pul

{2 Comments}

Vrijdagavond 2 september presenteert Poppodium De Pul in Uden: Tristan en Seven Eleven, twee uitstekende live-bands van Nederlandse bodem die ook buiten de landsgrenzen populariteit genieten.

Tristan en Seven Eleven in De Pul

TRISTAN
De muziek van Tristan kan het beste worden omschreven als ‘feel-good vintage Acid Jazz’ met funky gitaren, fender rhodes, coole synth-sounds en een ritmesectie waarvan de leden al sinds 2000 samenspelen. Dit geeft zangeres Evelyn Kallansee een solide basis waarbij haar prachtige stemgeluid schittert als nooit tevoren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke seventies-sound. TOTO-gitarist/zanger Steve Lukather behoort tot de grote schare fans van Tristan. Toen hij de muziek vorig jaar voor het eerst hoorde riep hij: “The best of the seventies brought to 2015.”

Hieronder een video van de studio-opname van de track Supersize My Sunshine (‘2nd Phase’). Op de video zijn ook Seven Eleven blazers Dirk Beets (trompet) en Remko Smid (sax) te zien.

SEVEN ELEVEN
Seven Eleven heeft in Uden geen introductie nodig. Rapper Are MC en sterbassist Dodge zijn bekende Udenaren. Vorig jaar presenteerde de funkband in de Melkweg hun achtste album ‘Back to the Source’. In de tour die daarop volgde stond ook het Late Summer Jazz Festival in Uden op het programma. Seven Eleven was zelfs de afsluitende act in Theater Markant. Jazzism schreef over dit concert: ‘Nog meer succes dan Typhoon had Seven Eleven, een Amsterdamse funkband met wortels in Uden. De strijd wie de beste funk kon spelen won deze band met glans in een soort thuiswedstrijd met in de hoofdrollen rapper Are MC en zangeres en danseres Jewl.’

Press Seven Eleven at Late Summer Jazz 2015 (Jazzism)

Ook over het nieuwe album van Seven Eleven niets dan goeds in de media.

“Aanstekelijke en dansbare funk” (TV-Krant)
“Een heerlijk droog en toch volvet geluid” (Lust For Life magazine)
“Een afgemeten groepsgeluid dat tijdloos klinkt”, “Een sound die zuigt en siddert” (Writteninmusic.com)
“De single Disco wasn’t good enough kan met de juiste inzet op het moment goed concurreren met de huidige disco-funk hits van Chic feat. Nile Rodgers en Mark Ronson’s ‘Uptown Funk’ (feat. Bruno Mars). En dat voor gewoon een band uit Amsterdam en Uden.” (Maxazine.nl)
“Funk-formule tot in de puntjes uitgewerkt” (Eindhovens Dagblad)
“Seven Eleven funkt als een malle op nieuw album” (Cultuurpodium Online)
“Swingt lekker en klinkt sexy” (Mpodia)
“Temperamentvolle funksongs met lichte tinten soul, jazz en hiphop. Genoeg ammunitie om de podia te bestormen.” (Popmagazine Heaven)

2 Comments…

 Share your views
  1. Balen, zou een perfecte avond zijn, eerst de acid jazz/funk van Tristan en vervolgens de wat rauwere en vette funk van Seven Eleven … Heb beiden al meerdere malen in actie gezien en het is echt balen dat ik niet onder mijn werk uit kan komen die avond ! Kan Seven Eleven een dagje later niet ook naar de Boerderij komen, daar is Tristan ook en daar kan ik wel naartoe 😉

  2. Ik ben hier geweest en Tristan was te gek. Seven Eleven is op zich best ok, maar toch mis ik iets. Ik vind het te gelikt en te gemaakt. Het is niet puur, het is niet echt. De verveling slaat toe na drie nummers.
    Dat is ook de reden waarom ze het nooit echt hebben waargemaakt en succesvol zijn geweest. Lezen jullie mee, Seven Eleven, dat is de reden en niet omdat de (zeer slechte) muziekjournalisten hier in NL zo stom zijn, nee, gewoonweg omdat jullie albums echt heel slecht is. Dat roep ik al jaren naar jullie, maar jullie willen niet luisteren.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*