RitzFlitz (43): Pimpy Panda

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Pimpy Panda - Bamboolicious (cover by Michael Zenke)Leuk om weer eens een CD te beluisteren van een Duitse funkband. Die zijn er in mijn beleving niet zo veel. Of je hoort er weinig van. Grand Slam is wellicht de bekendste, met regelmatig gastoptredens van Gary ‘Mudbone’ Cooper. Op het toenmalige ‘Soulsociety-label’ (voor een discografie verwijs ik naar de link hieronder) werd ook wel werk van Duitse funkbands uitgebracht. In dit geval gaat het om het debuut-album van Pimpy Panda, een band uit de regio Keulen. Frappant is dat, zoals in veel gevallen, de bassist ook nu weer de bandleider is.

Pimpy Panda is pas sinds 2015 bij elkaar maar schijnt al een behoorlijke live-reputatie te hebben opgebouwd in Duitsland. Dat heeft geresulteerd in het vrij recent door het label Mochermusic uitgebracht album Bamboolicious. Ik geloof zeker dat deze band een funky soulvolle show weet neer te zetten op de podia. De filmpjes van hun optredens zijn overtuigend.

PimpyPanda (© photo by Simona Klimpke)

Na een kort intro volgt meteen Bamboolicious, het titelnummer van de CD. Een erg vrolijk swingend nummer met veel overgangen. De videoclip kun je hieronder zien. De derde track Go your way heeft ook van die wisselingen. Zangeres Lotti Epp, die al eens tourde met R. Kelly, springt er uit met haar goede stem. Nummer vier Hang on’ it’ll be all right is een mooi soulnummer gezongen door een andere goede zangeres: Alena Alexander. Je hoort hier originele gospel roots uit de Bronx. Alena studeerde daarna jazz aan de Manhattan School of Music. Track vijf What you do is een meer relaxt nummer, met vocaliste Tina Sona in de hoofdrol. Song zes, Freak out, is wat mij betreft het beste en meest funky nummer van het album. Hier hoor je hoe goed bandleider en bassist Daniel Hopf is. Met bijna negen minuten is dat ook meteen verreweg het langste nummer van de CD. No more stupid, de zevende track, is laid-back funk met fraaie zang van Lotti Epp. Het op één na laatste nummer Do U feel the same is naar mijn smaak een beetje te R&B-achtig en daardoor de minste track van het album maar met het korte You’re the best part of me wordt de plaat gelukkig weer funky afgesloten. De CD duurt in totaal ongeveer 40 minuten.

Wat mij betreft had de aandacht nóg meer op funk gelegd mogen worden, want de potentie is er. Hopelijk kunnen we in de toekomst meer albums van Pimpy Panda verwachten.

De band bestaat uit:
Daniel Hopf: bas/muzikaal leider
Vincent Golly: drums
Tobias Müller: gitaar
Alexander Lipan: gitaar
Cornelius Kuron: moog/synth/piano
Simon Oslender: hammond/rhodes
Vocalisten:
Alana Alexander op track 2/4/8/9
Nico Gomez (The Voice of Germany) op track 2/8
Lotti Epp op track 3/7
Tina Sona op track 5/6

PimpyPanda (Photography_by_Simona_Klimpke)

Via Isolde Records en distributeur Heartselling wordt het album in de Benelux uitgebracht en gedistribueerd. Het album kun je echter hier en hier al online bestellen.

Link naar Soulciety releases: https://www.discogs.com/label/7315-Soulciety-Records

Van het titelnummer is een videoclip gemaakt: 

Live beelden:Plaats reactie

Your email address will not be published.

*