Tower of Power komt weer naar Nederland

{0 Comments}

‘Sweet Soul Music, that’s the best, Soul with a capital S’. Meer introductie heeft Tower of Power eigenlijk niet nodig. Bandleider en oprichter Emilio Castillo is nog steeds net zo in vorm als in de hoogtijdagen van de soul en funk. Zo kondigt het Nijmeegse poppodium Doornroosje op haar website het concert aan van Tower of Power op donderdag 19 oktober.  

foto © 2012 Alex Solca

In de jaren zeventig kreeg Tower of Power naamsbekendheid als een van de meest opwindende soulbands ter wereld. De band heeft ruim veertig jaar ervaring in stomende funk en soul brengt en weet dit te vertalen in een dampende en denderende live show. In de jaren zeventig speelde de band met Sly Stone, Creedence Clearwater Revival, Smokey Robinson en Dionne Warwick voordat ze uiteindelijk zelf als hoofdact naam maakten. De uitstekende live muzikanten van Tower of Power zijn sindsdien wereldberoemd en veel gevraagde gastmuzikanten voor onder meer Little Feat, Santana, Elton John en Rod Stewart. Aldus de redactie van Doornroosje die de bezoekers van haar site een heel concert van de band uit 2010 op het Estival Jazz Lugano toont om alvast in de stemming te komen. En dat komen we zeker na het drukken op de PLAY-button.

Behalve een concert in Doornroosje treedt Tower of Power in oktober vaker op in Nederland, zo zien wij op de website van de funkband uit Oakland California. Twee dagen eerder staan zij in Annabel in Rotterdam, welk optreden nog niet op de website wordt vermeld. En op woensdag 18 oktober geeft Tower of Power een concert in Metropool in Hengelo.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*