An afternoon with Susan Rogers

{0 Comments}

Een jaar na het overlijden van Prince worden allerlei activiteiten georganiseerd die verband houden met de wereldster, ook in Nederland. Zo opende gisteren in de Kunsthal in Rotterdam de expositie Prince LOVE LIVE. Het is een eerbetoon aan de meer dan 40 concerten die Prince gaf in Nederland. De tentoonstelling duurt t/m 10 september.

Vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei geeft Susan Rogers in Grounds Café in Rotterdam een intieme lezing over haar samenwerking met Prince. Susan werkte van 1983 t/m 1987 als studio-engineer met Prince en zat in die jaren vaak als enige met hem in de studio tijdens de opnames van zijn iconische albums “Purple Rain”, “Around The World In A Day”, “Parade”, “Sign ‘O’ The Times”, “The Black Album” en “Lovesexy”. Susan vertelt over het opnameproces, over specifieke albums en songs en laat een aantal Prince-tracks horen waarna zij een analyse zal geven. Naast de reguliere albums heeft Susan talloze onuitgebrachte projecten met Prince opgenomen. In veel gevallen is zij een van de weinige getuigen (zo niet de enige getuige), van uniek materiaal van Prince. De lezing duurt ongeveer twee uur. Deelnemers mogen vragen stellen en krijgen vooraf inspraak welke Prince songs met Susan worden beluisterd en geanalyseerd.

Dit evenement wordt georganiseerd door een groep liefhebbers van de muziek van Prince, in samenwerking met Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Bij de lezing zullen dan ook studenten van Codarts aanschuiven. De eerste lezing op 26 mei zou naar verluidt al bijna uitverkocht zijn. Ook het aantal kaarten voor de tweede lezing op 27 mei is beperkt. Wees er dus snel bij. Je kunt hier kaarten bestellen. Voor en na de lezing van Susan is er gelegenheid om een drankje met elkaar te nuttigen. De muziek wordt verzorgd door DJ’s Mr. Happy en Mr. Goodnight. Grounds en De Kunsthal liggen dicht bij elkaar. Een mooie kans om op 26 mei of 27 mei tevens de Prince expo LOVE LIVE in de Kunsthal te bezoeken.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*