RitzFlitz (57): Zomerfunk voor 2017

{0 Comments}

Door DJ Ritz

In deze bijdrage wil ik de lezers van Funkblog graag wijzen op lekkere zomerfunk, ditmaal geheel gewijd aan de ‘Minneapolisvariant’ met een tiental tracks. Naar mijn idee zijn het allemaal nummertjes die je in een goede stemming brengen. Sommige tracks zullen vast bekend zijn en leuk om weer te horen en andere ken je misschien nog niet. Als dat laatste het geval is zou ik zeggen: aanschaffen als je de muziek ook goed vindt.

André Cymone bijvoorbeeld, waarvan hieronder YouTube-links naar twee nummers staan. Binnenkort is hij op het North Sea Jazz Festival te zien met de ‘New Power Generation’. Cymone is één van die artiesten die al vanaf het begin van Prince zijn carrière met hem heeft samengewerkt. Ik kijk wel uit naar dat concert op zondag 9 juli in Ahoy. Die dag zou ik eigenlijk voor Maceo en Jamiroquai gaan maar dat optreden van Cymone met The NPG spreekt me eigenlijk nog veel meer aan.

Verder nog twee songs van Morris Day, bekend van The Time. En ook een track van Jessie Johnson, voormalig gitarist van Prince die uiteraard niet mag ontbreken. Verder kun je luisteren naar nummers van Brownmark, Mazarati, The Family en Vanity 6. Het laatste nummer van deze zomertop tien is ‘Frontline’ van Chuckii Booker van zijn album ‘Nice ’n Wild’. Qua bassgroove kan deze er wel mee door lijkt me.


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*