Seven Eleven met Joe Bowie op Jazz in Duketown

{0 Comments}

Zondagavond 24 mei, op eerste pinksterdag tijdens Jazz in Duketown in Den Bosch, staat de Nederlandse funkformatie Seven Eleven op de Parade met trombonist/zanger/performer Joseph ‘Joe’ Bowie.

Het is alweer 10 geleden dat Seven Eleven op Jazz in Duketown speelde, wat toen erg succesvol was gelet op de schare fans die na het optreden met name op Seven Eleven’s sterbassist Dodge afkwamen.

Ditmaal brengt Seven Eleven op speciaal verzoek van de festivalorganisatie Mr. Defunkt mee als speciale gast, en dat belooft wat.

In 2003 verruilde Joe Bowie New York voor Gorinchem. Niet vanwege de schoonheid van het provinciestadje gelegen aan de rivieren de Linge en de Boven Merwede, maar door de liefde voor zijn Nederlandse vrouw. Het leven in Europa was wel even wennen voor de leider van de in 1978 in New York opgerichte cultfunkband Defunkt. Zie, lees en hoor meer over Joe Bowie en Defunkt in: ‘In Groove We Trust‘.

In een interview met Eddy Determeyer uit 2007 zegt Joe: “Wat ik wel mis in Europa is het competitie-element. De jongere muzikanten hebben dat niet zo. Ze zijn te aardig. Ze willen niets afbreken. Om iets te leren moet je eerst afgebroken worden. Om te leven. Rebuild. Zo zit het leven in elkaar, man! Als ik mijn workshops geef probeer ik ze ook uit te dagen: kom op, gooi het eruit. Dit kan de laatste keer zijn dat je zoiets doet.”

Joseph Bowie © Jean-Luc Karcher

Die visie, die energie zit er nog steeds in bij de inmiddels 62-jarige Joseph Bowie die momenteel met Defunkt een nieuw album aan het opnemen is. Daar spelen onder andere ook trompettist Dirk Beets en Seven Eleven saxofonist Remko Smid op mee. Eerder dit jaar stond Beets ineens bij de line-up van Seven Eleven. Dat was bij de presentatie van het nieuwe album ‘Back to the Source’ in de Melkweg. Dirk vertelde in de kleedkamer enthousiast over zijn ervaringen met Bowie, die enkele jaren geleden regelmatig had meegedaan met de door Beets geleidde jazzfunkgroep Monsieur Dubois. En zo is eigenlijk het contact tussen Bowie en Seven Eleven ontstaan. Via Dirk Beets dus.

Afgelopen week deed Joe Bowie twee concerten met Candy Dulfer in Hannover. En donderdag 28 mei a.s. speelt Bowie in de Melkweg mee op ‘Route 75‘, het verjaardagsfeest van jubilaris Hans Dulfer, die niet alleen 75 jaar wordt, maar alweer 60 jaar in de vaderlandse muziekwereld actief is.

Joe Bowie & Candy Dulfer in Hannover

 

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*