RitzFlitz (15): David Dyson

{1 Comment}

Door DJ Ritz

Voor de verandering (ahum) maar weer eens een bassist, maar uiteraard wel een bovengemiddeld funky en goede: David Dyson. Sommigen kennen hem wellicht van zijn samenwerking met MeShell NdegeOcello. Hieronder staan twee filmpjes van een liveshow waar hij samen met MeShell bas speelt. Let ook vooral op de stukken waar hij alleen is te horen. Daaruit blijkt wel hoe goed en funky hij is en de groove aangenaam doorgaat.

david dyson 1

David Dyson heeft met uiteenlopende artiesten samen gespeeld zoals, onder veel meer, Bob James, Greg Osby, Pieces of a Dream tot en met Chuck Brown. Om ze allemaal te noemen voert te ver, net als de vele albums waaraan hij allemaal een bijdrage heeft geleverd.

Momenteel is Dyson ‘bass instructor’ onder de naam ‘David Dyson’s Groove Concepts’ bij MusicDojo. Ook schrijft Dyson artikelen voor het tijdschrift ‘Bass Musician Magazine’. Tevens is hij de oprichter en directeur van Lil Doc Productions en Lohandfunk Records. Bij deze maatschappijen heeft hij onder eigen naam drie CD’s uitgebracht: Soulmates (2000), The Dawning (2004) en Unleashed (2008)

Het spel van de bassist kenmerkt zich vooral door het feit dat het zo enorm smaakvol en mooi gespeeld is. En uiteraard ook erg groovy en funky. Alle drie de albums zijn zeker aan te bevelen en er staan eigenlijk geen slechte nummers op. Hieronder van elk album een link naar een nummer.

Het wordt tijd dat David Dyson weer eens een nieuw album uitbrengt omdat zijn laatste alweer dateert van zes jaar geleden. Overigens zijn ze alle drie nog op zijn website te bemachtigen:Live met MeShell NdegeOcello:


David Dyson masterclass:

Live solo:

1 Comment…

 Share your views
  1. Nice work Ritz!

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }