Statement platenlabel om ‘The Newburgh Session’

{0 Comments}

Het Amsterdamse platenlabel Funk to the Max, een van de initiatiefnemers van Funkblog, reageert met een statement op een lastercampagne die gisteravond is begonnen op social media over het uitbrengen van ‘The Newbergh Session’ (“Thiefs!”), de geluidsregistratie van de laatste repetitie van George Clinton en zijn groep Parliament uit 1976, voor de Mothership Connection P-Funk Earth tour van start ging. Lees ook ‘Een avond in Newburgh‘.

Een stroom aan negatieve reacties van Clinton-fans volgde op het bericht op de facebook-pagina van ‘George Clinton Parliament/Funkadelic’ dat de release geen support zal krijgen van Clinton. Onduidelijk is of het bericht is geplaatst door Clinton zelf of door diens management, dat bestaat uit een groep familieleden en bekenden rond de funkartiest. Vermoedelijk het laatste.

George Clinton, die de laatste jaren vooral bekend staat om zijn vele ruzies met platenmaatschappijen en advocaten om muziekrechten, beschuldigt Funk to the Max niet van diefstal. Dat doen alleen zijn volgers.

Funk to the Max geeft in haar statement aan dat bezwaren tegen het uitbrengen van de CD kunnen worden voorgelegd aan de Amsterdamse rechtbank, zoals kennelijk tussen Clinton en Funk to the Max contractueel is overeengekomen. Hieronder het statement.

Statement Funk to the Max about The Newburgh Session

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*