RitzFlitz (91): Garrett Shider

Door DJ Ritz

Twee jaar na het uitbrengen van Hand Me Down Diapers (zie RitzFlitz 76) kwam de getalenteerde gitarist Garrett Shider met een opvolger: Regurgitated Youth. Overigens is deze uitgave al in juni 2019 verschenen. Dat ik net als bij zijn vorige release pas een jaar na het uitbrengen iets over het album schrijf is puur toeval. Regurgitated Youth is een dusdanig goede plaat dat hij niet onbesproken kan blijven op Funkblog.

Hand me down diapers werd in 2017 nog – weliswaar in een beperkte oplage – uitgebracht als een echte CD. Regurgitated Youth is helaas alleen als download verkrijgbaar maar wel voor een schappelijke prijs van 10 dollar, te bestellen op de site van Garrett: https://www.thefunkstar.com/music.

Regurgitated Youth telt 13 tracks en duurt bijna een uur (59:01). Dat het weer een prima P-Funk album is geworden is niet zo verwonderlijk. Garrett Shider is de zoon van P-Funk gitarist Garry Shider, vooraanstaand lid van George Clinton’s Parliament/Funkadelic collectief en treedt hiermee in de voetsporen van zijn in juni 2010 overleden vader.

Alle nummers van Regurgitated Youth klinken goed. Opvallend is dat maar liefst vier verschillende bassisten hun medewerking hebben verleend aan het album, en niet de minsten: Lige Curry (Parliament/Funkadelic) Flea (RHCP), Doug Wimbish (o.a. Tackhead) en Norwood Fisher (Fishbone). Ook de blazers zijn goed vertegenwoordigd want The HornDogz, de blazerssectie van de band Turkuaz, en jazzsaxofonist Eugene Chapman spelen ook mee.

Al met al is Regurgitated Youth een erg fijn plaatje waarvan de drie tracks hieronder een goede impressie geven wat je kunt verwachten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *