RitzFlitz (90): Exiles of the Nation

Door DJ Ritz

Op 29 februari bracht de band Exiles of the Nation een album uit getiteld Live each day like it’s your last. Toen ik deze uitgave de eerste keer beluisterde, de eerste week van maart, was dat nog voordat al die drastische coronamaatregelen werden aangekondigd. Niemand had op dat moment volgens mij een idee had wat er allemaal zou gaan gebeuren. Ik dus ook niet. De band heeft dat ongetwijfeld ook niet geweten want de titel is eigenlijk wel heel erg frappant, zeker nu.

Ik schrijf wel band maar het is een project van Defiance Douglass die alle instrumenten en zang voor zijn rekening heeft genomen. Andere muzikanten of personen die hebben meegewerkt worden niet genoemd. Over Douglass is weinig informatie te vinden op het internet. Volgens Bandcamp, waar ik deze download heb aangeschaft, zou Live each day like it’s your last al zijn 15e (!?) album zijn. Dat lijkt me stug want waarom is er dan zo weinig informatie over hem en zijn muziek te vinden? En waarom hebben we niet eerder van deze P-funker vernomen?

Dat sprake is van P-funk is wel duidelijk. Het album telt 11 nummers waarvan het merendeel behoorlijk funky is. Bij elkaar genomen bevat het album ruim 50 minuten muziek. De clipjes hieronder geven wel een goede indruk lijkt me.

Aardig om te melden is nog dat het hoesje is gemaakt door cartoonist Curtis Wilcox die het artwork voor veel andere P-Funk releases heeft gedaan zoals bijvoorbeeld het laatste album van OctavePussY.

Live each day like it’s your last is hier voor slechts $ 6 als digitale download aan te schaffen. Het is een lekker plaatje voor deze barre tijden. Positive vibes kan iedereen nu wel gebruiken!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *