RitzFlitz (76): Garrett ‘Starchild Jr.’ Shider

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Hoewel het album al halverwege 2017 is uitgebracht is Hand Me Down Diapers van Garrett Shider zeker de moeite waard om nog de aandacht op te vestigen. Zo veel (p)funk verschijnt er niet de laatste tijd. Het laatste album van Parliament, Medicaid Fraud Dogg, komt helemaal niet meer uit als dubbel-LP of CD zoals de bedoeling was. De bestellingen zijn afgelopen week allemaal gecanceld. Heel erg vind ik dat niet overigens. Zie RitzFlitz (72).

Garrett Shider is in 1978 geboren, dus tijdens de hoogtijdagen van Parliament-Funkadelic. Garrett is de zoon van de in 2010 overleden P-Funk gitarist en zanger Garry Shider, oftewel Starchild, oftewel Diaper Man, het bandlid dat herkenbaar was aan de grote luier die hij droeg tijdens de concerten van George Clinton’s Parliament-Funkadelic.

Garrett is zijn hele leven omringd geweest door p-funk. Zijn vader zorgde ervoor dat hij al in een vroeg stadium van zijn leven was betrokken bij het opnemen van de track Pumpin’ It Up van het album Urban Dancefloor Guerillas (1983) van the P-Funk All Stars. “He was around so much, we gave him a nickname: Sound Check,” zei Clinton vorig jaar toen de jonge jaren van Garrett ter sprake kwamen tijdens een interview. Garrett is ook te horen op het nummer Brothers Cup van The Red Hot Chili Peppers.

Na het overlijden van vader Gary Shider nodigde George Clinton Garrett uit om zich in 2011 bij de band aan te sluiten als gitarist en zanger. Hij is bijvoorbeeld te horen op het album First Ya Gotta Shake the Gate (2014) van Funkadelic.

De CD Hand Me Down Diapers telt acht nummers en zijn eigenlijk allemaal erg (p)funky. Samen met het album Detroit Rising ‘A Cosmic Jazz Funk Adventure’ is dit album naar mijn idee wel het beste op p-funkgebied dat in de afgelopen tijd verschenen is. Shider heeft alle nummers zelf geschreven. Lige Curry, Danny Bedrosian, Trey Lewd en The Horn Dogz hebben ook een bijdrage geleverd aan de CD. De titelsong Hand me down diapers is een eerbetoon aan Garrett’s vader.

Het album is nog steeds redelijk breed verkrijgbaar. Bijvoorbeeld hier. Voor de p-funk liefhebbers zeker een aanrader.Plaats reactie

Your email address will not be published.

*