RitzFlitz (81): Stonefunkers Hidden Tracks Part 1

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn 80-ste RitzFlitz op Funkblog is verschenen. Veel nieuwe noemenswaardige funk is er de laatste paar maanden niet uitgebracht. Het kan heel goed zijn dat ik een release die de moeite waard is om hier te bespreken over het hoofd heb gezien. Als dat het geval is, laat het me dan weten door een bericht te sturen via de contactpagina.

Deze RitzFlitz gaat over een download van niet eerder uitgebracht werk van de Zweedse funkformatie Stonefunkers. Zoals ik eerder heb geschreven heb ik liever muziek op CD of vinyl dan nummers die zijn verpakt in digitale bestanden, maar goed deze was te leuk om niet te downloaden. Bovendien vind ik de Stonefunkers al vanaf het begin okay. Van Emrik Larsson a.k.a. M-Rock, het brein achter Stonefunkers, begreep ik dat van deze uitgave wellicht nog een vinylversie volgt. Zie voor meer informatie over deze band en Emrik RitzFlitz 36 en RitzFlitz 51.

Stonefunkers Hidden tracks pt. 1 is een 36:44 minuten durende uitgave met 7 nummers. Track 1 is een live-uitvoering van het nummer Party People dat ze tijdens een concert in Zürich hebben gespeeld. Daarna volgt een aparte bewerking van de funkklassieker Slide. Het origineel is natuurlijk van Slave. Track 3 is een cover van het nummer Also sprach Zarathustra, bekend geworden door de uitvoering van Deodato en uiteraard van de soundtrack van de sciencefictionfilm A Space Odyssey van Stanley Kubrick uit 1968. De oorspronkelijke compositie is van Richard Strauss (ja).

De nummers vier, zes en zeven zijn vrolijke uptempo funknummers. Mijn persoonlijke favoriet is track 5: Absolute Wreck n Roll Show. Dat is een negen minuten durende funk-go-go-groove die zeer fijn doorswingt.

Via deze link kun je de uitgave downloaden.

Van Stonefunkers Hidden tracks pt. 1 heb ik helaas nog niets op YouTube kunnen vinden. Wel drie ‘oude’ lekkere funktracks van de band.Plaats reactie

Your email address will not be published.

*