RitzFlitz (7): Pleasure en zo

Door DJ Ritz

Eerst wil ik Seven Eleven feliciteren met hun optreden binnenkort tijdens The International Rocky Mountain Funk Out! in Denver op 5 en 6 juli 2014. Niet onaardig om tussen Brick, Con Funk Shun en andere Amerikaanse funkbands geprogrammeerd te staan, lijkt mij. Ik hoop dat ze in Amerika een zware en onuitwisbare indruk achterlaten. Dat moet lukken!

Pleasure
In RitzFlitz nummer 7 wil ik het graag hebben over Pleasure, een band die niet lang heeft bestaan maar in die periode wel een gedenkwaardig, aangenaam en divers funky oeuvre heeft nagelaten. De albums die Pleasure achtereenvolgens heeft uitgebracht zijn:

1975  Dust yourself off
1976  Accept no substitutes
1977  Joyous
1978  Get to the feeling
1979  Future now
1980  Special things
1982  Give it up

Pleasure-1978

Tijdloos
De muziek van deze band is tijdloos en verveelt eigenlijk nooit. Naar mijn idee is dat wel de definitie van erg goede muziek. Sommige albums staan je nooit tegen, hoe vaak je ze ook draait en hoort. Dat geldt zeker voor die van Pleasure. De eerste twee platen waren al erg goed; een mix van soul, funk, latin, jazz en groove. Daarna werd het alleen maar beter, met als hoogtepunt naar mijn idee het album ‘Future Now’ uit 1979, met het alom bekende ‘Glide’. Echt een geweldig nummer. Veel muzikanten – met name bassisten – hebben getracht het te coveren, en proberen het nog steeds. Ik heb niet voor een YouTube-link naar dit nummer gekozen, maar voor een ander geweldig nummer van die plaat.

Het meeste werk van Pleasure was al snel op CD verschenen, behalve ‘Future Now’ dat nog niet zo lang geleden eindelijk op CD is uitgebracht. Van alle hiervoor genoemde Pleasure-albums heb ik hieronder een link geplaatst naar een track.

Bandleden
De band bestond onder meer uit Marlon L. “The Magician” McClain op gitaar, Nathaniel (Nate) Phillips op bas, Bruce Carter op drums, Donald Hepburn op keyboards, saxofonist Dennis Springer, trombonist Dan Brewster en zanger Sherman Davis.

Marlon L. McClain heeft in 2010 onder de naam ‘TBD’ een CD uitgebracht met dezelfde titel. Daar staan ook een paar erg lekkere nummers op. Een van de tracks van dat album is hier te horen. De plaat is nog steeds te verkrijgen en zeer aan te bevelen. Klik maar eens op deze link.

Nate Phillips bracht in 2012 onder zijn eigen naam de CD ‘Reset’ uit. Ook zeer de moeite waard en voor deze plaat geldt eveneens: zeer aan te bevelen. Vorig jaar heb ik Nate voor het eerst live zien optreden, samen met de Jeff Lorber Band. Kan wel een partijtje spelen die man! Deze CD is ook te koop bij CD Baby. Check die website maar eens. Wat een geweldig (vaak independent) muziekaanbod!

Meer interactie gewenst
Zoals ik in RitzFlitz (6) al heb opgemerkt zou het aangenaam zijn als mensen die dit lezen af en toe ook eens reageren op funkblogs, of een eigen funkonderwerp o.i.d. inbrengen/plaatsen, of anderszins van hun enthousiasme getuigen. Dan kan dit Funkblog nóg prettiger en interessanter worden. Anders is het zo’n eenrichtingsverkeer. Of om met een toepasselijk statement van Pleasure te eindigen: Spread that feelin’ (all around)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *