Bootsy Collins en het North Sea ‘Funk’ Festival

{0 Comments}

bootsy-collins-north-sea-jazz-2014Vrijdag ontving de redactie van Funkblog een bericht van de product manager van de Mascot Label Group, het platenlabel dat naast een aantal bekende blues en rock artiesten/gitaristen sinds kort ook funkbassist Bootsy Collins vertegenwoordigt. Of we nog eens onder de aandacht willen brengen dat Bootsy deze zomer liefst vier maal optreedt in de Benelux. Dat doen we graag, want dat is inderdaad uniek. We hebben er lang op moeten wachten, maar vier concerten in Nederland in één jaar hebben we Bootsy nooit eerder zien doen.

Als eerste in de reeks vond op 21 februari een gedenkwaardig optreden van Bootsy plaats in een uitverkocht Paradiso. Op 28 februari kondigde Funkblog aan dat de sterbassist deze zomer zou terugkeren naar Europa, en in maart dat Bootsy in zijn tweede Europese tour opnieuw Nederland aandoet met een concert in Groningen en een in Utrecht. En 24 april jl. maakte Mojo Concerts bekend Bootsy Collins en zijn Funk Unity Band te hebben gestrikt voor een concert in Ahoy op vrijdag 11 juli a.s. tijdens het North Sea Jazz Festival.

Als we Bootsy’s optreden op Couleur Café in Brussel meerekenen kunnen Nederlandse en Belgische Bootsy-fans deze zomer een keuze maken uit de volgende concerten:

Za 28 juni Oosterpoort, Groningen (NL)
Zo 29 juni Couleur Café, Brussel (B)
Wo 02 juli TivoliVredenburg, Utrecht (NL)
Vr 11 juli North Sea Jazz, Rotterdam (NL)

Met het toevoegen van Bootsy Collins & The Funk Unity Band aan de line-up van North Sea Jazz 2014 krijgt het grootste indoor jazzfestival ter wereld dit jaar een ongeëvenaard hoog funkgehalte. Dat wordt voor funkliefhebbers straks genieten in Ahoy bij een van de meest funky edities van North Sea Jazz aller tijden, met behalve Bootsy o.a. Stevie Wonder, Sheila E. met Candy Dulfer, Dr. John, Snarky Puppy, Chic met Nile Rodgers, Walter ‘Wolfman’ Washington, The Sugarman 3, Outkast, Dirty Loops, Pharrell Williams en Robin Thicke. Chapeau Sander Grande, Michelle Kuypers en hun collega’s die dit mooie programma hebben samengesteld!

Nederlandse funk bands ontbreken op het aankomende North Sea Jazz Festival. Seven Eleven, dat al meedere malen op het festival speelde en ook dit jaar weer op Sander Grande’s lijstje stond met ‘interessant aanbod’, behoorde tot de afvallers. De band hoeft echter niet bij de pakken neer te zitten want zij spelen het eerste weekend van juli op de eerste editie van The International Rocky Mountain Funk Out in Denver.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*