RitzFlitz (62): Fernando Lamadrid

{0 Comments}

Door DJ Ritz

De Spaanse bassist en componist Fernando Lamadrid was me de laatste jaren op YouTube opgevallen door zijn bijzondere funky-fusion filmpjes. In eigen land wordt Fernando als toonaangevend beschouwd en niet onterecht lijkt mij. Als voorbeeld van een wat oudere track van hem staat hieronder een clipje uit 2013. Dit nummer, getiteld Natural Ňa-Ña, staat ook op een dit jaar verschenen CD van Lamadrid maar dan in een wat andere uitvoering. Ter vergelijking kun je de CD-versie eveneens hieronder beluisteren.

In augustus 2017 bracht Lamadrid zijn eerste album onder zijn eigen naam uit met de titel Aproximaciones. Het is een mix van uptempo, instrumentale funky-fusion en wat meer laidback-achtige fusion, maar steeds zeer aangenaam in het gehoor liggend en prettig gespeeld. Voor liefhebbers van bovengemiddeld goed (funk)baswerk in de categorie Victor Wooten en Marcus Miller is het album sowieso een aanrader. Eigenlijk zijn alle nummers prima met een paar funky uitschieters waaronder Grasa Original die hieronder via een YouTube-link kan worden afgespeeld. De rest moet je zelf maar gaan beluisteren. Het zijn allemaal eigen composities waarbij opvalt dat ook alle andere muzikanten, waaronder een blazerssectie, prima uit de verf komen.

Ik zou weer willen zeggen: gewoon kopen dat album. Je ondersteunt daarmee de artiest. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Fernando via zijn site: http://www.fernandolamadrid.com/. Het album Aproximaciones is ook als download verkrijgbaar, bijvoorbeeld via Amazon.

Grasa Original (erg lekker!)

Natural Ňa-Ña (2013)

Natural Ňa-Ña (2017)

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*