Eddie Hazel and Krunchy

{1 Comment}

Door Marcel Visser

Dit verhaal over Eddie Hazel begint met mijn vriendschap met Tracey Singleton. Ik ontmoette Tracey in Amsterdam toen hij in de jaren ‘90 voor een serie concerten met Fishbone in Europa was. Tracey was in die tijd de leadgitarist van Fishbone en had net als ik een idool: Eddie Hazel van Funkadelic. Tracey leerde Eddie kennen tijdens een opnamesessie voor Motown. Eddie werd zijn vriend en mentor en leerde Tracey het verfijnde gitaarspel wat nog steeds terug te horen is in zijn sound.

Tracey had in de jaren ’80 zijn eigen band, Sound Barrier, met wie hij drie albums maakte: Total Control (1983), Born to Rock (1984) en Speed of Light (1986). Na het uiteenvallen van Sound Barrier deed Tracey nog het nodige studio werk en kwam hij regelmatig zijn grote voorbeeld tegen, Eddie Hazel. Met Eddie nam hij in de loop der jaren diverse tracks op die, tot de dag van vandaag, niet zijn uitgebracht.

Na Sound Barrier startte Tracey eind jaren ’80 een nieuw project: Krunchy. Met Eddie besprak hij het idee om samen met Krunchy een live concert te geven (en op te nemen) dat in het teken zou komen te staan van hun beider held: Jimi Hendrix. Uiteindelijk vond het concert plaats op de geboortedag van Jimi Hendrix: 27 november 1990, in Club Lingerie Hollywood. Audio- en video-opnamen van dat concert, in zeer slechte kwaliteit, circuleren al jaren op internet.

Terug naar Amsterdam waar Fishbone in de Melkweg optrad. Ik bracht de dag van het optreden door met Tracey en we hebben het uitgebreid gehad over Eddie Hazel. Tracey gaf me daarna diverse tapes mee van zijn sessies met Eddie Hazel, maar niet van het Krunchy-concert in Club Lingerie. Jaren later kwam dat bijzondere concert met Eddie ter sprake bij een volgende ontmoeting. Tracey wilde de master aan mij verkopen. Met mijn compagnon hebben we toen besloten om de wereldwijde rechten van de audio, video en de rehearsals van Tracey over te nemen. Ineens waren we eigenaar van deze opnamen.

Sinds twee jaar is het album Eddie Hazel & Krunchy: A Night For Jimi Hendrix al verkrijgbaar als download. Ons uiteindelijke doel was om de opnamen op vinyl uit te brengen. De LP en CD zijn nu in productie. De opnamen zijn niet van hightech kwaliteit, mede omdat Tracey het moest doen met de beperkte opnamefaciliteiten ter plaatse. Dit concert is niettemin uniek. Dat Eddie Hazel nummers van Jimi Hendrix live speelt, is niet eerder vertoond.

Bezetting:
Eddie Hazel – Lead guitar
Tracey ‘Spacey T.‘ Singleton – Lead guitar/vocals
Blue Meadows – Gitaar/lead-vocals
Phil ‘Philly Phil’ Hartman – Keyboards
Stanley E. Davis – Bass
Jim ‘Jimbo’ Sciurba – Drums

Bernie Worrell – Keyboards op ‘Maggot Brain’

De verwachte release van de LP en de CD is half oktober. In 2018 zal een DVD met het volledige concert plus bonus materiaal worden uitgebracht.

1 Comment…

 Share your views
  1. Gisteren gekocht in de Mediamarkt,Kortrijk.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }