RitzFlitz (50): Amp Fiddler presents ‘Motor City Booty’

{2 Comments}

Door DJ Ritz

Amp Fiddler - Motor City BootyVrij recent heeft Amp Fiddler, de Amerikaanse toetsenist/componist/zanger uit Detroit, weer eens nieuw werk uitgebracht. Het digitale album heet Amp Fiddler Presents Motor City Booty, en is dus helaas alleen als download verkrijgbaar. Ik heb liever een fysieke CD, maar soms ontkom je er niet aan om een album als download aan te schaffen. Zeker als de muziek erg goed is en je alle nummers graag wilt hebben. Gelukkig kun je Amp Fiddler Presents Motor City Booty als WAV of als FLAC downloaden zodat je verzekerd bent van een prima geluidskwaliteit.

amp-fiddler

Voor zover ik weet heeft Amp Fiddler nog nooit een slechte plaat uitgebracht. Dit nieuwe album is ook weer prima. Als ik het me goed herinner ben ik in zijn muziek geïnteresseerd geraakt toen hij het uitstekende album Mr. Fiddler with Respect (1990) uitbracht. In mijn beleving een soort van ‘(p)funk-classic’. Als je daar, waar dan ook, nog een exemplaar van kunt krijgen dan zou ik dat zeker niet nalaten! Op dat album doet ook broer Thomas ‘Bubz’ Fiddler mee op bas, en daarnaast vele bekende P-funkers zoals, om er slechts een paar te noemen: Duane ‘Blackbird’ McKnight, Benny Cowen, Andre ‘Fox’ Williams etc. Dat is niet zo vreemd omdat Amp ook te horen is op albums van Parliament en Funkadelic en met die bands heeft getourd.

Mr Fiddler with Respect

Amp Fiddler is niet alleen een fantastische keyboardspeler maar beschikt tevens over een prachtige funky soulstem. Op Amp Fiddler Presents Motor City Booty zijn eigenlijk alle nummers heel erg groovy, funky en heel fijn in het gehoor liggend. Volgens deze informatie-link, waar je het album kunt kopen, heeft saxofoniste Suzanne Alt er ook nog op meegespeeld. Over haar soloalbum Saxify heb ik eerder zeer lovend geschreven in RitzFlitz (39).

Dit is de tracklist van het bijna 55 minuten durende album:
1. Return Of the Ghetto Fly Feat Neco Redd
2. Superficial
3. Slippin On Ya Pimpin Feat Dames Brown
4. 1960 What? Feat London House Cats Choir
5. Soul Fly (Part 1) Feat Dames Brown
6. Soul Fly (Part 2) Feat Dames Brown
7. Steppin Feat Dames Brown
8. Your Love Is All I Need
9. I Got It Feat Alena
10. Funk Is Here To Stay
11. Send A Message

Blue Note Tokyo

Nog aardig om te vermelden is dat ik Amp Fiddler in september 2004 tweemaal in één week in verschillende werelddelen heb zien optreden: in ‘Blue Note‘ in Tokyo (zie de hierboven afgebeelde foto die ik toen heb genomen) en in het Paard in Den Haag. Hoewel deze ‘clubs’ nogal van elkaar verschillen, waren beide optredens zeer goed, swingend en pittig funky!

Ten slotte merk ik op dat dit alweer mijn 50ste bijdrage is op Funkblog.nl. De hoofdredactie weet vast nog wel dat ik aanvankelijk een beetje twijfels had of er ik wel aan moest beginnen, maar ik denk zo zoetjesaan (althans dat hoop ik) dat er inmiddels best wat trouwe lezers zijn die mijn stukjes weten te waarderen.

Van ‘Motor City Booty’

Van ‘Mr. Fiddler with Respect’:

Live in Parijs (let op de zangeressen, met name in de ‘solostukjes’ aan het eind, die flink wat kippenvel weten op te wekken!!)

En voor de liefhebbers het hele concert in Parijs uit 2004:

2 Comments…

 Share your views
  1. Geweldig blog Roel. Zo kom ik weer s aan de benodigde dosis Funk & Groove om de rest van het leven door te komen 🙂

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 2 Trackbacks }