RitzFlitz (49): Jim Wellman & Guests

Door DJ Ritz

Hoogstwaarschijnlijk zullen vele lezers niet 1, 2, 3 weten wie Jim Wellman is. Jim is één van de oprichters van The Brand New Heavies. Die naam klinkt bij Funkblog-lezers vast bekender in de oren vermoed ik. De Engelse AcidJazz formatie The Brand New Heavies zorgden er begin jaren ’90 – samen met andere nieuwe funky bands die toen opkwamen – voor dat de funk levend bleef. Wellman is zowel saxofonist als keyboardspeler. Hij bracht dit jaar onder eigen naam twee CD’s uit. De eerste is getiteld ‘Dawn to Dusk’ en het tweede album die hier kort wordt besproken is ‘Jim Wellman & Guests’. Een van die ‘guests’ is Roy Ayers. Die behoeft uiteraard geen nadere introductie.

jim wellman and guests

‘Dawn to Dusk’ is een poppy, braaf en licht swingend album terwijl ‘Jim Wellman & Guests’ veel beter in het gehoor ligt en meer funky is. De muziek op ‘Jim Wellman & Guests’ kan je in een wat vrolijkere stemming brengen om de grauwheid van de laatste dagen weg te nemen.

Bij CD Baby kun je per nummer te weten komen wie er op meespeelt en alle andere informatie die interessant is om te lezen over dit album. Ook kun je tegen betaling het album downloaden.

jim wellman

Als je echt alles wil weten over Jim Wellman is de zeer uitgebreide site Postmodernjazz.com aan te bevelen. Onder de naam ‘Postmodern Jazz’ heeft Wellman in 2005 een CD uitgebracht getiteld ‘Love not Truth’. Hierop speelt en zingt Roy Ayers ook mee. Van dit album zijn hieronder een paar nummers te beluisteren aangezien van ‘Jim Wellman & Guests’ (nog) geen filmpjes op YouTube staan. Die muziek is met elkaar te vergelijken en zo heb je meteen een goede indruk waar het om gaat.En nog een lekker nummer van The Brand New Heavies:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *