RitzFlitz (37): Elements of Funk

{0 Comments}

Door DJ Ritz

Een pas uitgebracht album van de Nieuw-Zeelandse bassist Max Stowers heet ‘Elements of Funk’. Ik las laatst in een artikel dat Max heel erg actief is in de (funky) muziekscene aan de andere kant van de wereld. Hij schijnt 8 tot 10 optredens per week te doen. Dat is geen gering aantal!

Max Stowers

Het heeft lange tijd geduurd voordat een volgend album van deze bassist verscheen want zijn debuut-CD ‘Malaga’ is van 2003. Die heb ik destijds bij hemzelf in Nieuw-Zeeland besteld. Max Stowers stelt waarschijnlijk kwaliteit boven kwantiteit. ‘Elements of Funk’ is dus zijn tweede album. En kwaliteit is zeer zeker aanwezig. Die is net zo hoog als op zijn eerste plaat. Er staat een aantal pittige funky tracks op.

Voor liefhebbers van Marcus Miller-achtige funk is de muziek van Max Stowers sowieso een aanrader, en dat geldt voor beide albums. Het merendeel van de nummers is up-tempo met erg lekker basspel. Ook de wat rustigere nummers liggen zeer prettig in het gehoor. Max heeft van alle nummers van ‘Elements of Funk’ een clipje op YouTube gezet. Via de links hieronder kun je twee van de tracks beluisteren. Van zijn eerste album staan op YouTube diverse filmpjes, ook van live optredens en van een live studio-opname met een drummer. Ik zou weer willen zeggen: steun de artiest en koop zijn albums! Bijvoorbeeld op Bandcamp en op CD Baby.


Plaats reactie

Your email address will not be published.

*