RitzFlitz (17): Seven Eleven live in Uden

{1 Comment}

Door DJ Ritz

De eerste keer dat ik van Seven Eleven hoorde was toen ik het album ‘Funkin’ Delight Take One’ kocht, een funkverzamelalbum uit 1989 met alleen maar Nederlandse bands. Die CD bevat twee nummers van Seven Eleven die ook op hun jubileumalbum ’25 years and still funkin’’ uit 2012 staan. Het eerste nummer ‘Get the funk outta here’ is erg aangenaam met lekker spel van Dodge. Een beetje Mark King-achtig, als ik dat mag zeggen, maar dat paste wel bij die tijd. Van de andere bands op die verzamelaar uit 1989 is voor zover ik weet nooit meer wat vernomen, maar Seven Eleven houdt het al 27 jaar vol. Dat kan toch wel als een pittige prestatie worden beschouwd.

Seven Eleven Live in UdenAfgelopen zaterdag 22 november presenteerde Seven Eleven tijdens de Mega Platen- en CD Beurs in de jaarbeurs in Utrecht hun nieuwste CD: ‘Live in Uden’. De opnamen zijn afkomstig van een concert dat zij in 2012 gaven in Uden ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.

Sommigen zullen misschien zeggen: ze hebben al ‘Live in Paris’ (concert uit 2004) als live CD uitgebracht, voegt deze wat toe? Zeker weten! Van de 10 nummers die op ‘Live In Uden’ staan is er maar één overlap (Hot ‘n’ funky) met de 7 nummers uit Parijs. De laatste duurt ongeveer 42 minuten en de CD met de opnamen uit Uden 72 minuten. ‘Live in Paris’ zat in een eenvoudig kartonnetje terwijl het laatste live-album is uitgevoerd in een mooie digipack. Leuk om beide live CD’s na elkaar te beluisteren en te horen dat Seven Eleven constant een zeer hoog funkniveau weet te behalen.

Op ‘Live in Uden’ lijken alle muzikanten in serieuze topvorm te zijn, niet eentje uitgezonderd. Alle 10 nummers zijn erg funky, strak gespeeld en zonder inkakkers. Als ik er twee extra goede nummers uit zou moeten lichten zou ik ‘Unfunky bitch’ en ‘Secret juice’ willen noemen. Ik ga niet over elke muzikant schrijven dat ze erg op dreef waren, maar die blazers zijn echt retestrak en goed. Die doen werkelijk niet onder voor de P-Funk Horns.

Ik zou lezers willen adviseren: schaf die nieuwste CD van Seven Eleven aan. Hij is te verkrijgen bij platenzaak Back Beat in Amsterdam maar ook op internet te bestellen. Op hun website kun je veel informatie vinden over de band en over de andere CD’s (ook zeer aanbevolen) die ze hebben uitgebracht en die er nog aan komen.

Het recente optreden van Seven Eleven in de jaarbeurshallen in Utrecht, waarbij de live CD werd gepresenteerd, was ook zeer geslaagd. Ze speelden niet lang (ongeveer 37 minuten), maar wel heel lekker! De meeste nummers die ze ten gehore brachten waren nummers van hun aankomende plaat. In februari 2015 wordt deze in de Melkweg in Amsterdam gepresenteerd. Ik ben benieuwd! Het nummer waarmee ze hun optreden op de platenbeurs begonnen – te zien en te beluisteren in het zelfgemaakte filmpje hieronder – vind ik behoorlijk prettig klinken, ondanks dat het zo kort duurt.

Dawn Silva en Seven Eleven 2002 @ Provinciehuis Den Haag
foto genomen in Provinciehuis Den Haag © 2002 DJ Ritz

Ik heb Seven Eleven diverse malen live gezien, en daar waren een aantal zeer gedenkwaardige concerten bij. In 2002 heb ik ze drie keer kort achter elkaar in Den Haag zien spelen; in het Provinciehuis, een dag later ’s avonds op het Binnenhof en daarna op het Paul Acket-podium in het congresgebouw, allemaal in het kader van het North Sea Jazz Festival. Alle drie keren traden ze op met Bride of Funkenstein Dawn Silva (voor de kenners wel bekend). Het zou heel fijn zijn als die laatste show op het NSJF ooit nog eens op DVD verschijnt…

Voor wie de band nog niet kent staan hieronder een paar YouTube linkjes met ook een nummertje van hun bassist Dodge, want die moet toch eigenlijk speciaal genoemd worden. Check ook zijn CD’s!

Live presentatie tijdens platenbeurs:

Enkele nummers


Dodge-National Funkday:

1 Comment…

 Share your views
  1. DJ Ritz,

    Wat een prachtige review van Live in Uden! Funky thanks. Ben je er ook bij de 19de in Uden? The Holy ground, dit keer voor een clip- en singlepresentatie. Het was leuk je te zien op de platenbeurs.
    Tot funk!

    Dodge

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }